You are here
Home > Actualitate > Cea mai proastă veste pentru aceşti români! S-a prelungit carantina.
loading...

Cea mai proastă veste pentru aceşti români! S-a prelungit carantina.

Cea mai proastă veste pentru aceşti români! S-a prelungit carantina. Nu poţi ajunge în această ţară Vești proaste pentru românii care vor să călătorească în Grecia. Cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea turismului, autoritățile au luat o măsură de ultim moment. Mai exact, Guvernul elen a anunțat prelungirea carantinei. Despre ce perioadă este vorba?

Românii care vor să călătorească în Grecia în următoarele zile vor primi o veste proastă. Potrivit ultimelor informații transmise de RRA, Guvernul elen prelungește carantina și după 29 martie, pe fondul creșterii numărului de infectări cu COVID.

În ceea ce privește deschiderea turismuluii, ministrul elen al Turismului spune că sezonul turistic începe oficial la 15 mai, iar cetățenii români pot veni în Grecia de la mijlocul lunii viitoare pentru a petrece Sărbătorile Pascale.

De menționat este faptul că, la fel ca și în cazul altor țări europene, numărul infectărilor continuă să crească. În acest context, carantina prelungită rămâne singura soluție. Acest lucru a fost confirmat și de experții sanitari.

„Și Grecia se luptă încă cu pandemia COVID-19. Deși ea încă mai generează îngrijorrare după aproximativ șase luni de carantină totală, datorită programului de vaccinare, bine pus la punct, se pare totuși că situația se stabilizează în ultimul timp.

La ora actuală, experții sanitari nu permit nicio relaxare, iar guvernul se orientează să prelungescă regimul de carantină total, așa-numitul lockdown, și după 29 martie, pe întreg teritoriul țării, dar mai ales pentru Attica, unde locuiește aproximativ jumătate din populația Greciei”, menționează RRA.

Mesajul ministrului Turismului pentru România
Ministrul grec al Turismului a fost prezent în România în urmă cu câteva zile. Acesta a anunțat că turismul va începe în Grecia pe 14 ma, iar atât turiștii româi cât și cei din UE vor putea veni încă din luna aprilie în țară.

„Aflat recent la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanți din sectorul turistic românesc, ministrul grec pentru turism, Harry Theocharis, a declarat că sezonul turistic în Grecia va începe oficial pe 14 mai, însă turiștii români și cei din Uniunea Europeană vor putea veni încă de la mijlocul lunii aprilie și vor putea petrece Paștele în Grecia. Vor exista o serie de restricții de călătorie, cel puțin până va fi pusă la punct în plan european adeverința digitală verde, care va facilita circulația cetățenilor ”, mai precizează sursa citată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top