You are here
Home > Actualitate > Nu știm cum ne vom descurca! Ministerul Sănătății, anunț cumplit în plină pandemie: “Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea”
loading...

Nu știm cum ne vom descurca! Ministerul Sănătății, anunț cumplit în plină pandemie: “Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a explicat astăzi că noul coronavirus este un virus care creează premisa apariţiei altor mutaţii. Conform informațiilor respective, ne aflăm într-o perioadă extrem de grea a pandemiei din cauza numărului crescător de cazuri.

Avertisment dur din partea Ministerului Sănătății!
„Faptul că este un virus atât de circulant nu face decât să creeze premisa apariţiei altor mutaţii, cu care nu ştim cum ne vom putea descurca şi ce alte încercări ne vor oferi”, a declarat secretarul de stat, explicând faptul că vaccinarea este un instrument care ajută în a evita pe cât posibil apariţia formelor severe de COVID.

De asemenea, Andreea Moldovan a subliniat în cadrul unei videoconferințe că este important ca ritmul vaccinării să fie cât mai alert, deoarece noile mutaţii „pun probleme de răspuns la administrarea vaccinului din punct de vedere imunologic”.

Numărul cazurilor creștere
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a subliniat și faptul că numărul cazurilor grave de COVID este în creștere.

„Ne aflăm într-o perioadă extrem de grea a pandemiei, în care vedem cu toţii că numărul cazurilor creşte, creşte numărul cazurilor grave, creşte numărul cazurilor la persoane tinere faţă de primul sau al doilea val şi, de asemenea, creşte numărul de cazuri care au nevoie de internare în terapie acută sau terapie intensivă”, a conchis aceasta.

Bilanţ COVID-19, 5 aprilie! Nou val de infectări cu coronavirus după weekend
Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 977.986 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 875.487 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 690 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 24.190 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 04.04.2021 (10:00) – 05.04.2021 (10:00) au fost raportate 120 de decese (64 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Sursa foto: Dreamstime

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top