You are here
Home > Actualitate > Studiu: Sute de Mii de români au plecat din Spania din cauza pandemiei. Majoritatea s-au întors în țară din toata DIASPORA ce le ofera statul Politrucilor?!
loading...

Studiu: Sute de Mii de români au plecat din Spania din cauza pandemiei. Majoritatea s-au întors în țară din toata DIASPORA ce le ofera statul Politrucilor?!

Sute de Mii de români au plecat din Spania de la începutul pandemiei. Restricțiile și pierderea locurilor de muncă au fost principalele cauze pentru care mulți au ales să se întoarcă acasă, după ani de muncă în străinătate. Singurele domenii în care s-a lucrat fără restricții au fost construcțiile și agricultura, potrivit Știrile TVR

Jeni este din Galați și a venit în Spania în urmă cu 17 ani. Din 2015 administrează un restaurant românesc. Până să înceapă pandemia avea evenimente în fiecare săptămână pentru românii din Benidorm și Alicante. Acum are clienți doar în weekend.

Andreea a venit din România în urmă cu doi ani special pentru a da o mână de ajutor la restaurant.

Andreea: Restaurantul nostru a fost foarte afectat de plecarea clienților. Foarte mulți români au rămas fără loc de muncă și au decis să plece înapoi în România

Datele oficiale arată că în acest moment mai sunt în jur de 670 de mii de români înregistrați cu domiciliul în Spania. Cei mai mulși se află în Madrid, Valencia, Castellon și Zaragoza.

Aproape 5.000 de români au plecat din Spania de la începutul pandemiei. Cei mai afectați de pierderea locurilor de muncă au fost cei care lucrau în hoteluri, restaurante sau alte servicii turistice.

Muncitorii sezonieri din agricultură și construcții sunt printre puținii care nu au avut de suferit. În rest, pandemia a distrus milioane de locuri de muncă.

În acest moment numărul angajaților români din Spania nu depășește 322 de mii de persoane.

Sursa FOTO Agerpres

Sursa: tvr.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top