You are here
Home > Actualitate > S-au schimbat simptomele de COVID. Un medic trage semnalul de alarmă: Cum se manifestă
loading...

S-au schimbat simptomele de COVID. Un medic trage semnalul de alarmă: Cum se manifestă

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler vine cu vești proate pentru români. Medicul trage un semnal de alarmă și susține că simptomele de infectare cu noul coronavirus au suferit o serie de modificări. Despre ce este vorba? Toată lumea trebuie să știe

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler le dă românilor o veste proastă. Potrivit medicului, simptomele în cazul pacienților infectați cu coronavirus s-au schimbat.

Totodată, medicul susține că spre deosebire de debutul pandemiei, în prezent există pacienți care ajung în stare gravă la spital chiar după două săptămâni de la apariția bolii, în care starea lor de sănătate părea stabilă.

Beatrice Mahler a mai explicat că foarte mulți pacienți se află într-o astfel de situație, ajungând direct la Terapie Intensivă.

„Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de Terapie Intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a spus Beatrice Mahler, la Antena 3.

Complicațiile au devenit și ele diferite
Managerul Institutului Marius Nasta precizează că pe lângă modificarea simptomelor, există pacienți care fac și complicații diferite față de cele întâlnite anul trecut. Ea a mai adăugat că testarea masivă din alte țări a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitate spitalizare să fie mai mic.

„Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.

Medicul a vorbit și despre noile tulpini de COVID care circulă în România. Potrivit acesteia, există mai multe mutații care au început deja să ridice semne de întrebare la nivelul eficienței vaccinului.

„Dacă ne uităm puțin la tipurile de tulpini care circulă în România, și aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutații care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum s-o evidențiem fără secvențiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a arătat Beatrice Mahler.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top