You are here
Home > Accidente > Au fost descoperite primele indicii despre submarinul dispărut miercuri dimineață
loading...

Au fost descoperite primele indicii despre submarinul dispărut miercuri dimineață

O pată de hidrocarburi a fost reperată în zona din largul insulei Bali unde se afla submarinul militar indonezian în momentul pierderii contactului cu acesta miercuri dimineaţă, a anunţat Ministerul indonezian al Apărării, transmite AFP.

”În jurul orei (locale) 07:00, căutările din elicopter au permis descoperirea unei pete de hidrocarburi în poziţia unde submarinul a intrat în imersiune”, a precizat instituţia menţionată.

Marina indoneziană anunţase anterior că a pierdut contactul cu un submarin din flota sa în timp ce acesta efectua exerciţii cu lansare de torpile la circa 60 de mile nautice în apele de la nord de insula Bali.

A fost solicitat sprijin internaţional din partea mai multor ţări, care au răspuns şi sunt dispuse să ajute Indonezia în operaţiunea de căutare aflată în desfăşurare, printre acestea fiind Singapore, Australia şi India, a mai menţionat Ministerul indonezian al Apărării.

Submarinul de producţie germană KRI Nanggala-402 are 53 de membri ai echipajului. Acesta a fost construit în anul 1978 şi modernizat apoi în anul 2012 în Coreea de Sud.

Marina militară indoneziană a avut în trecut 12 submarine de producţie sovietică, dar în prezent mai are în dotare numai cinci submarine, dintre care două germane şi trei sud-coreene, relatează Agerpres.

One thought on “Au fost descoperite primele indicii despre submarinul dispărut miercuri dimineață

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top