You are here
Home > Actualitate > Anunțul momentului pentru cei care trebuie să facă rapelul! Se aplică chiar de azi. Acum e oficial
loading...

Anunțul momentului pentru cei care trebuie să facă rapelul! Se aplică chiar de azi. Acum e oficial

Platforma de programare la vaccinarea anti-COVID a fost optimizată miercuri, 28 aprilie. În urma schimbărilor respective, românii care vor să se programeze au opțiunea de a schimba centrul de vaccinare pentru rapel.

Platforma de vaccinare a fost optimizată!
Românii care vor să schimbe centrul de vaccinare unde fac rapelul pot face acest lucru direct din platformă. Amintim că centrele sunt afișate în funcție de vaccinul administrat.

„Platforma informatică a fost optimizată! Din această seară, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului, cu minim 72 de ore înainte de programare.

De asemenea, platforma permite afișarea centrelor în funcție de vaccinul administrat. Vă puteți programa și reprograma pe: programare.vaccinare-covid.gov.ro”, este scris în mesajul postat pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

Modificare în campania de vaccinare
Anterior, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, a precizat că se lucrează la o modificare în cadrul campaniei de vaccinare.

„Am luat în calcul asta, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin pentru care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi. De exemplu, dacă în Bucureşti există locuri libere, sigur că te poţi duce să faci rapelul acolo, nu este absolut nicio problemă. Chiar astăzi am discutat cu colegii de la STS încât să avem această posibilitate de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză. Cred că zilele acestea va fi deja disponibilă (posibilitatea de a modifica centrul pentru rapel – n.r.), se lucrează deja la acest lucru”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi seară, la Digi 24.

Astfel, Valeriu Gheorghiță a subliniat că „în situaţii punctuale evident că nu trebuie ca un om să se mai deplaseze la sute de kilometri”.

„În situaţii punctuale evident că nu trebuie ca un om să se mai deplaseze la sute de kilometri, poate să facă acest lucru într-un centru de vaccinare mai apropiat de localitatea în care locuieşte. Este preferabil să se anunţe cu 72 de ore la centrul respectiv că am de făcut rapel tocmai pentru a nu lua din dozele persoanelor care sunt deja programate”, a completat Gheorghiţă.

Sursă foto: Dreamstime

One thought on “Anunțul momentului pentru cei care trebuie să facă rapelul! Se aplică chiar de azi. Acum e oficial

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top