You are here
Home > Actualitate > Jaful Directorului ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, salariu lunar de peste 100.000 Euro din 2019, în timp ce compania înregistra profit acum este pe ZERO
loading...

Jaful Directorului ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, salariu lunar de peste 100.000 Euro din 2019, în timp ce compania înregistra profit acum este pe ZERO

Directorul executiv al producătorului de aluminiu ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, se numără, în continuare, printre șefii executivi de companii private cel mai bine plătiți. Cu toate că, anul trecut, profitul companiei a fost zero, remunerația lui a înregistrat o creștere față de anul precedent, ajungând la un salariu anual brut de peste 2, 2 milioane de lei.

Mai precis, Gheorghe Dobra a avut, în 2020, un salariu anual brut de 2.275.000 de lei, potrivit raportului financiar al companiei, adică peste 460.000 de euro, din care aproape jumătate de milion de lei a reprezentat contribuția la pensie.

Guvernul Romaniei a salvat in 2020 Uzina de Aluminiu prin acordare de ajutoare de peste 40mil EURO pentru asigurarea de energia electrica Acest venit s-a aflat în creștere față de salariul anual din 2019, când ALRO s-a confruntat cu pierderi de peste 150 milioane de lei. În 2018, când societatea a înregistrat un profit net de 225.956.817 lei, salariul brut anual al directorului executiv a fost unul de peste 1, 6 milioane de lei, la care s-a adăugat un bonus de peste 3, 8 milioane de lei.

Per total, în urmă cu trei ani Dobra a câștigat aproape 100.000 euro pe lună.

Gheorghe Dobra se numără și printre administratorii ALUM Tulcea (parte a grupului ALRO), unde deține și funcția de director general, dar și calitatea de președinte al Consiliului de administrație.

Anul trecut, ALUM Tulcea a avut o cifră de afaceri de 672.651.026 lei și un profit net de 57.552.420 lei.

Dobra mai administrează și Vimetco Power România SRL, cu sediul în București, fondată, în 2008, de Vimetco NV (care deține pachetul majoritar de acțiuni la ALRO) și de Vimetco Management România, specializată în producția de energie electrică.

Veniturile familie Dobra sunt întregite și de câștigurile înregistrate de hotelul Bulevard Prestige din Slatina (fostul hotel al PCR), administrat de firma Top Turism Intermed SRL, controlată de soția directorului general al ALRO, Georgeta Dobra. Înființată în urmă cu 16 ani, Top Turism Intermed SRL a înregistrat pierderi în primii doi ani de funcționare, după care a avut doar profituri.

Cel mai mare profit net l-a avut în 2019, de peste 3, 9 milioane lei.

Anul trecut, veniturile aduse de hotel s-au cifrat la peste 1, 1 milioane lei – profit net.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top