You are here
Home > Actualitate > Un nou aeroport în România. Unde va fi amplasat și când va fi gata
loading...

Un nou aeroport în România. Unde va fi amplasat și când va fi gata

România va avea un nou aeroport în curând, iar negocierile continuă, însă într-un mod mult prea lent. Aeroportul ar urma să fie amplasat în Brașov, însă consilierii judeţeni ai USR PLUS Braşov nu au votat proiectul privind construirea turnului de control virtual.

Aeroportul Brașov-Ghimbav întâmpină dificultăți, după ce consilierii USR PLUS Brașov refuză să voteze proiectul pentru construirea turnului de control virtual menționând că nu pot angaja banii publici “în baza unor declaraţii politice”.

Potrivit unui comunicat transmis de USR-PLUS, consilierii judeţeni s-au abţinut de la votarea proiectului privind indicatorii tehnico-economici legaţi de construirea turnului de control virtual (remote) din cadrul proiectului Aeroportului Braşov.

Aceștia au precizat că nu le-a fost prezentat, de către conducerea CJ Braşov, un document oficial cu poziţia Romatsa, organism decizional în această privinţă.

“Nici în acest moment consilierii nu au acces la un document oficial care să ateste declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean cum că ROMATSA aprobă construirea unui turn virtual. Dacă această decizie ROMATSA există, ea nu a fost prezentată consilierilor USR PLUS până în acest moment, acesta fiind motivul pentru care aceştia s-au abţinut la vot. Nu putem să angajăm banii contribuabililor în baza unor declaraţii politice de presă, ci doar în baza unor documente oficiale şi asumate de instituţiile emiţătoare”, se arată în comunicatul USR PLUS Braşov.

Totodată, sursa citaăt mai subliniază faptul că “atacurile personale” din declaraţiile reprezentanţilor PNL Braşov dovedesc “imaturitate politică şi au ca scop doar manipularea opiniei publice”.

În același timp, ei mai adaugă că luptele politice nu sunt benefice pentru bunăstarea cetățenilor și nu au niciun fel de interes pozitiv.

“Angajarea în lupte politice sterile şi fără niciun interes sau impact real faţă de bunăstarea cetăţenilor nu face parte din programul politic al USR PLUS, prin urmare nu vom răspunde cu aceeaşi monedă, considerând că cetăţenii fac foarte uşor distincţia între declaraţii politice şi lupta pentru principii, dezvoltare, reformă instituţională”, susţin reprezentanţii USR PLUS Braşov.

USR-PLUS susține ralizarea Aeroportului Brașov-Ghimbav
Pe de altă parte, consilierii USR PLUS susțin că aprtidul ”susţine, fără urmă de îndoială, realizarea proiectului Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”.

De menționat este faptul că, informarea de presă transmisă vine după ce, joi, reprezentanţii PNL Braşov au susţinut că USR-PLUS obstrucţionează finalizarea aeroportului Braşov-Ghimbav, prin dublul vot negativ dat în plenul Consiliului Judeţean Braşov pentru proiecte necesare continuării acestei investiţii.

Liderului consilierilor PNL din CJ Braşov, Ciprian Sterpu, declara că toți consilierii USR-PLUS au votat atât împotriva aprobării indicatorilor tehnico-economici aferenţi implementării soluţiei de remote-tower (turn de control virtual), aprobată de Romatsa, cât şi a unei rectificări bugetare ce conţinea, printre altele, şi o sumă de bani pentru continuarea proiectului.

El mai adăuga că este ”neplăcut” ca oamenii care nu au cunoștințe în domeniul aeronautic să vorbească despre un turn virtual sau fizic, într-un mod agresiv.

“Din nou este neplăcut să observăm cum oameni care nu au nici pregătire şi nici experienţă aeronautică vorbesc despre turn virtual sau fizic, despre lungimea pistei de aterizare sau despre mărimea terminalului de pasageri. Fac asta agresiv şi mai ales pe reţelele de socializare, acolo unde oricine este la un click distanţă de a deveni expert.

În tot acest timp, specialişti în adevăratul sens al cuvântului muncesc zi de zi pentru a finaliza un proiect greu, cu multe provocări”, a afirmat Ciprian Sterpu joi, într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Top