You are here
Home > Actualitate > Leziuni pulmonare, afecțiuni ale creierului și inimii, cheaguri de sânge. Partea neștiută a COVID-19
loading...

Leziuni pulmonare, afecțiuni ale creierului și inimii, cheaguri de sânge. Partea neștiută a COVID-19

Simptomele COVID-19 pot varia foarte mult, dar riscul de a dezvolta forme severe ale bolii rămâne unul foarte mare. Leziunile pulmonare, afecțiuni ale creierului și inimii și cheaguri de sânge sunt cele mai raportate efecte ale formei severe de COVID-19, potrivit Cosmosmagazine.

Varianta Delta a SARS-CoV-2 a dus la tot mai multe cazuri de spitalizare din cauza simptomelor severe. În timp ce simptomele comune ale COVID-19 ușor sunt cunoscute – tuse, febră, oboseală, pierderea mirosului și dificultăți de respirație – simptomele pentru cei internați în spital sunt mult mai grave.

Afectarea țesuturilor din plămâni
Deoarece SARS-CoV-2 este o boală respiratorie, aceasta atacă în principal țesutul pulmonar, în special cilii. Două rezultate obișnuite ale acestui lucru în cazuri severe sunt pneumonia și sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS). Aceasta este o leziune pulmonară care pune viața în pericol, scrie Cosmosmagazine.com.

Lichidul se scurge și se acumulează în plămâni, astfel încât oxigenul nu poate fi absorbit. ARDS este cauza principală a deceselor de COVID-19, deoarece organele cedează, fără respirație.

Complicații neurologice
O complicație frecventă observată la pacienții cu formă severă COVID-19 este encefalopatia sau bolile care modifică structura și funcția creierului.

Poate afecta aproximativ o treime din pacienți și se poate manifesta sub formă de accident vascular cerebral, tulburări de vorbire și de mișcare sau convulsii.

Afecțiuni ale sângelui, cheaguri și embolii
„Pacienții pot avea probleme cu tensiunea arterială și pot avea nevoie de adrenalină, cum ar fi medicamentele, pentru a-și susține tensiunea arterială”, ssusține Chris Macissac, directorul ATI la Royal Melbourne Hospital.

Tromboza a devenit brusc o parte a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, dar este, de asemenea, un simptom comun întâlnit la persoanele cu COVID-19 sever și critic.

Afecțiuni cardiace
Complicațiile cardiace se pot manifesta ca bătăi mai rapide ale inimii, dureri toracice, palpitații, insuficiență cardiacă și stop cardiac.

Acest lucru poate apărea atunci când SARS-COV-2 intră în inimă și începe să atace țesutul cardiac, provocând inflamații care cresc probabilitatea de embolii.

Sursa foto: Dreamstime

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top