You are here
Home > Actualitate > Ungaria ne ia fața! Lovitură majoră în Europa. E crucială
loading...

Ungaria ne ia fața! Lovitură majoră în Europa. E crucială

Este vorba despre tronsonul ungar al coridorului de transport Via Carpatia, care leagă Marea Baltică de Marea Egee. Potrivit celor spuse de preşedintele ungar Janos Ader, acesta urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului curent.

Ungaria și Polonia, în fața României. Vor termina o rută crucială pentru sistemul rutier european
Declarația preşedintelui ungar Janos Ader a fost făcută după o întâlnire cu omologul său polonez Andrzej Duda, conform informațiilor transmise de mti.hu

Astfel, oficialul din Ungaria a precizat în conferinţa de presă comună cu preşedintele Poloniei că secţiunea ungară a şoselei va avea 230 de kilometri din totalul de 3.300.

Totodată, Janos Ader a amintit că Europa Centrală a fost dezavantajată sub aspectul infrastructurii înainte de 1990 şi în anii care au urmat, reţelele de căi ferate, energie şi digitale ale regiunii fiind subdezvoltate, potrivit sursei menționate.

Noua rută este crucială pentru sistemul rutier european
În acest context, Andrzej Duda a spus că realizarea tronsonului polonez de 530 kilometri al şoselei decurge conform planului şi a salutat anunţul lui Ader privind apropiata finalizare a celui ungar, sugerând că polonezii vor putea utiliza această rută pentru a ajunge la destinaţiile de vacanţă încă din vara viitoare.

Mai mult, președintele Poloniei a subliniat că noua rută este crucială pentru sistemul rutier european şi finalizarea sa va reprezenta o piatră de hotar în transportul rutier.

Via Carpatia a fost promisă României și de fostul ambasador american
Amintim că Via Carpatia a fost promisă României și de fostul ambasador american Zuckermann iar Guvernul PNL a promis anul trecut că va face drum express pe traseul Via Carpatia prin România.

Via Carpatia avea în proiect în România și a doua variantă, prin Transilvania. Totuși, pe traseul Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova nici nu au început lucrările.

Sursă foto: Dreamstime

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top