You are here
Home > Actualitate > Vremea cruntă lovește România. Alertă meteo de la ANM. Vine frigul
loading...

Vremea cruntă lovește România. Alertă meteo de la ANM. Vine frigul

Alertă meteo de la ANM. Vremea cruntă lovește România. Vom avea parte de condiții meteo nefavorabile în următoarea perioadă. Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic. Este așteptat ca acesta să bată cu rafale de până la 60 km/h. Care sunt zonele vizate. Vine iarna în România! O vreme cumplită lovește întreaga țară. Alertă meteo ANM

Vremea cruntă lovește România. Alertă de la ANM. Cod galben de vânt puternic
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting cod galben de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone. Meteorologii au avertizat că până la ora 11:00, în județele Constanța și Tulcea, zona de litoral, se vor semnala intensificări temporare ale vântului. Rafalele vor atinge 55-60 km/h.

La munte se așteaptă ninsori slabe Vești proaste pentru români. Vremea se schimbă radical de mâine, iar Agenția Națională de Meteorologie trage un semnal de alarmă în acest context. Potrivit meteorologilor, în unele zone ale țării vor fi prezente chiar și ninsori.

Marți temperaturile scad și în sud, șii în sud-est, iar vremea devine rece în cea mai mare parte a ţării. În ansamblu, va fi o zi mai însorită decât cea de ieri, însă pe alocuri mai apar câteva ploi, îndeosebi în jumătatea sudică.

Cum va fi vremea în România
În Dobrogea şi Bărăganvor fi și perioade însorite, dar o să și plouă. Vântul va fi ceva mai insistent pe litoral. Se răceşte faţă de ieri, iar astăzi nu vor fi mai mult de 16 grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunță o vreme mai bună. Cerul va fi mai mult senin, însă şi pe-aici scad temperaturile. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va fi și mai frig, iar maximele se încadrează între 12 şi 14 grade. Va domina atmosfera însorită, însă pe crestele Orientalilor e posibil să fulguiască.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi tot vreme rece, cu cel mult 15 grade la amiază, pe la Satu Mare. Din când în când mai vin câteva ploi de scurtă durată, dar în rest se anunţă timp frumos. În ţinuturile vestice va fi înnorat prin zonă Crișanei, unde e posibil să și ploua. Temperaturile ajung la 18 grade Celsius.
După temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, vremea se schimbă radical. Un val rece va lovi întreaga țară. Potrivit ANM, temperaturile scad brusc, iar la București vor fi înregistrate chiar și cu 10 grade mai puțin. Totodată, meteorologii anunță că la munte există posibilitatea de ninsori în următoarele două zile.

De menționat este faptul că în unele zone ale țării frigul a început deja să se resimtă. S-au înregistrat temperaturi și de 12 grade în cursul zilei de luni în anumite zone, pe când în sudul țării au fost 30.

De luni seară însă, nicio localitate nu va scăpa de aerul rece. Astfel, în Capitală vor fi temperaturi 11-12 grade, dar și ploi. În ceea ce privește media temperaturilor de marți, acestea nu vor depăși 18 grade, iar ploile vor continua și ele. Marți seară, în București vor fi înregistrate 7 grade.

De miercuri va fi mai rău, anunță ANM. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei vor fi temperaturi de maximum 16 grade, iar noaptea între 5-8 grade celsius, ploile continuând și ele.

Începând de joi, vremea se apropie de normalitate. Temperaturile vor ajuge până la 18 grade ziua, iar ceața va fi și rea prezentă de dimineață. În timpul serii, valorile termice vor ajunge la cel mult 8 grade, anunță meteorologii.

Vremea cruntă lovește România. Alertă meteo de la ANM. Cod galben de vânt puternic
În Transilvania urmează o zi friguroasă, cu mult soare şi câţiva nori de vreme bună. În depresiuni maximele se opresc la 11…12 grade, iar în zona Alba Iulia vor fi până la 15 grade Celsius. Pe la munte o să plouă, iar vântul prinde putere pe creste, pe unde s-ar putea să ningă slab.

În Oltenia prindem vreme bună. Aici va fi cel mai cald: temperaturile ating 21, poate chiar 22 de grade pe la Drobeta Turnu-Severin. În ţinuturile sudice va fi ceva mai răcoare, iar maximele se opresc la 19 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București
În Bucureşti se răceşte faţă de ieri, iar astăzi nu vom avea mai mult de 18 grade în termometre. Vor fi înnorări, poate că o să vină şi o ploaie slabă, trecătoare, iar vântul mai are unele porniri. Şi la noapte sunt anunţate ploi şi, în plus, se mai răceşte faţă de noaptea trecută, iar minimă atinge 9 grade în centru şi 7 grade la marginea oraşului.

Miercuri, vremea va fi rece în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 9-10 grade in depresiuni si innordul Moldovei şi 18 grade la Giurgiu. Cerul va avea înnorãri şi va ploua, local în vest, nord şi centru şi pe arii restrânse în restul ţãrii. La altitudini mari vor fi precipitatii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral, dar mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali. Izolat se va forma ceaţã.

In Bucuresti, vremea se va menţine rece. 7-9 grade dimineata si 15…16 grade la amiaza. Cerul va avea temporar înnorãri şi vor fi condiţii ca trecãtor să plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat.
Finalul săptămânii vine tot cu o vreme cumplită. Potrivit ANM, deși ploile se vor opri, o furtună de vânt va lovi Bucureștiul. Temperaturile vor urca la 22 de garde.

Cum va fi vremea în luna octombrie
Ultima săptămână a lunii septembrie va aduce vreme normală pentru această perioadă. Meteorologii anunță că în săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie temperatura medie a aerului care va avea valori normale în toată ţara, iar cantităţile de precipitaţii vor fi sub nivelul normal pentru această perioadă, în special în sud-vestul ţării.

Luna octombrie vine și ea cu o vreme caldă. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 4-11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval, mai ales în regiunile sud-vestice.

De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. Același lucru este valabil și în săptămâna 11 octombrie – 18 octombrie, când valorile termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

De menționat este faptul că estimările meteorologice pentru aceste săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Lasă un răspuns

Top