You are here
Home > Actualitate > O putere mondială cutremură întreaga lume! A lansat un proiectil neidentificat
loading...

O putere mondială cutremură întreaga lume! A lansat un proiectil neidentificat

Întreaga lume se cutremură. Coreea de nord a lansat un proiectil neindentificat în urmă cu doar câteva ore. S-a întâmplat chiar în momentul în care ambasadorul său la ONU a revendicat „dreptul legitim” al ţării sale de a testa arme.

În momentul în care ambasadorul său la ONU a revendicat „dreptul legitim” al ţării sale de a testa arme în faţa „politicii ostile” a Statelor Unite şi Seulului, Coreea de Nord a reacționat rapid și a tras marți un proiectil în mare, potrivit AFP.

Anunțul a fost confirmat și de armata sud-coreeană Mai exact, potrivit sursei citate. Coreea de Nord a tras marţi în zori un „proiectil neidentificat” în largul coastei sale de est. Un purtător de cuvânt al ministerului japonez al apărării a oferit și el o serie de declarații referitoare la proiectil. Mai exact, acesta a declarat pentru AFP sub acoperirea anonimatului că proiectilul „pare a fi o rachetă balistică”.

Trebuie menționat faptul că acesta a fost al treilea tir efectuat de Phenian luna aceasta. Primul a implicat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, iar al doilea rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Evenimentul s-a petrecut destul de repede și într-un mod ca la carte. Astfel, în acelaşi moment, ambasadorul nord-coreean la ONU, Kim Song, a declarat Adunării Generale a Naţiunilor Unite că ţara sa are „dreptul legitim” de a testa armele şi de „a-şi întări capacităţile de apărare.

Totodată, acesta a mai precizat că niciun individ nu poate nega dreptul legitim la autoapărare al Coreei de Nord.

Coreea de Nord, pregătită să lupte
„Nimeni nu poate nega Coreii de Nord dreptul legitim la autoapărare pentru a dezvolta, testa, fabrica şi deţine sisteme de arme”, a insistat diplomatul, reclamând Statelor Unite să înceteze „politica ostilă”.

„Ne întărim capacităţile naţionale de apărare cu scopul de a ne apăra şi garanta în mod fiabil securitatea şi pacea ţării”, a adăugat Kim Song.

Ambasadorul a mai menționat că Statele Unite „ar trebui să demonstreze în practică că nu au nicio dorinţă ostilă în privinţa noastră”. El a mai adăugat că oricând, Coreea de Nord este pregătită pentru un răspuns.

„Dacă este aşa, suntem gata să răspundem” în acelaşi mod, „dar se pare că Statele Unite nu sunt pregătite” să meargă în această direcţie, a declarat el. Americanii trebuie „să înceteze exerciţiile lor militare şi să nu mai desfăşoare o panoplie strategică împotriva ţării noastre”, a mai reclamat ambasadorul nord-coreean.

Amintim faptul că Phenianul şi-a înmulţit în ultimele zile mesajele ambigue la adresa SUA şi Coreii de Sud.

Lasă un răspuns

Top