You are here
Home > Actualitate > Președintele Sanitas amenință: „Pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc”
loading...

Președintele Sanitas amenință: „Pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc”

Preşedintele Sanitas, Leornard Bărăscu, a reacţionat la proiectul de lege al Ministerului Sănătăţii prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate, pentru 30 de zile. „Pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc. De muncă se găsește peste tot!”

Leornard Bărăscu a fost întrebat ce înseamnă proiectul ministerului pentru activitatea celor din domeniul sanitar, dacă acesta duce la pierderea locului de muncă a celor care nu se încadrează în categoria dorită de Ministerul Sănătății.

„Problema este mai mult decât dedicată pentru că lucrurile nu se derulează așa cum am fi vrut. Întradevăr, este o problemă delicată cu acest vaccin. Numai că, nimeni, poate, nu s-a gândit de ce nu s-au vaccinat unii, din motive religioase am înțeles, unii din ceea ce înseamnă prezentarea pe care a făcut-o guvernul să te vaccinezi, modul cum a făcut toate aceste prezentări”, a declarat acesta.

Leonard Bărescu ”Dăm afară toți medicii?”
Președintele Sanitas a continuat acuzațiile la adresa proiectului și a sistemului politic.

”Așa dintr-o dată, după afirmațiile domnului Cîțu, gata ne repezim şi îi dăm afară pe toţi. Este valul 4! Ne gândim, am văzut la cunoscători 20.000 de cazuri într-o lună. Ce faci? Îi dai afară pe cei care ar trebui să îngrijească? S-a gândit la procentul care există în spitale și că marea lor majoritate au venit bolnavi și nu i-au îmbolnăvit colegii mei?ț’, a adăugat Leonard Bărăscu.

„Suntem împotriva ideii de a obliga pe oamenii să se vaccineze”
Leonard Bărăscu a mai adăugat că sunt de acord cu vaccinarea, dar nu cu obligativitatea ei.

”Noi în general ca și federație cu peste 100 de mii de oameni spunem că ok, suntem pentru vaccinare, dar suntem împotriva ideii de a obliga pe oameni. Avocatul Poporului spunea că nu este în regulă și nu este drept să faci lucrul asta. Dar, aceste opțiuni franco-italiano-germane de a pedepsi și de a-i lua dreptul chiar de la un loc de muncă, nu mi se pare cea mai bună variantă”, a spus Leonard Bărăscu, care a precizat că a solicitat o întâlnire la ministerul Sănătăţii pentru a găsi soluţii.

”Acum vom vedea dacă vom ieşi în stradă pentru un lucru pe care unii din colegii noştri nu şi-l doresc, că ei s-au vaccinat. Este vorba de o minoritate. În ultima discuție pe care am avut-o aici la nivelul Bucureştiului, s-a manifestat pe ideea lui Rareş Rădulescu care a spus ” domne’ pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc, asta este. De muncă se găsește peste tot”, a mai precizat preşedintele Sanitas care a subliniat că va folosi în perioada următoare toate pârghiile legale posibile pentru a împiedica adoptarea acestui proiect de lege.

Certificatul digital, obligatoriu pentru personalul medical?
Personalul din cadrul unităților sanitare cu paturi publice și private au obligația să prezinte un certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea desfășurării activității, potrivit documentului.

„Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Top