You are here
Home > Accidente > Zeci de pacienți arși de vii în spitalele din România! În ultimul an au avut loc 14 incendii în unitățile medicale
loading...

Zeci de pacienți arși de vii în spitalele din România! În ultimul an au avut loc 14 incendii în unitățile medicale

Un an, zeci de pacienți arși de vii și 14 incendii în spitalele din România. Pandemia a pus presiune pe sistemul medical românesc și lipsa investițiilor se simte la orice pas. Multe tragedii am mai avut de îndurat în această pandemie.

Tragedia de la Constanța este cea mai recentă dintr-un lung șir de tragedii. Presiune uriașă pe secțiile ATI și-a spus cuvântul, în multe cazuri, aparatura nu a mai făcut față. Spitalele din România au început să ardă, iar oameni nevinovați au căzut victime nepăsării.

Incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț
Pe 14 noiembrie 2020, un incendiu puternic a cuprins Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, unde erau internați în stare gravă pacienți cu COVID-19. În urma incendiului violent, au murit 10 pacienți – şapte bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani.

Bolnavii fuseseră mutați de la etajul 3 la etajul 2 al unității medicale cu doar câteva ore înainte de izbucnirea focului. Alți 6 pacienți dintr-un salon alăturat au fost răniți și transferați la Spitalul Modular de la Lețcani Iași, scrie Realitatea.net.

Medic rănit în incendiu
Pe lângă pacienți, în incendiu a fost grav rănit și medicul Cătălin Denciu, care a intrat într-unul dintre saloanele cuprinse de flăcări să salveze pacienții. Echipamentul de protecție i-a luat foc și a suferit arsuri extrem de grave, pe aproximativ 75% din suprafața corpului.

Doctorul a fost transferat mai întâi la Spitalul Floreasca din București, iar de acolo la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Cătălin Denciu era medicul ATI de gardă în seara în care a izbucnit incendiul.
Incendiul de la Matei Balș, planul roșu de intervenție activat
Pe 29 ianuarie 2021, secția pacienților COVID, de la Institutul Matei Balș, a ars. De urgență a fost activat planul roșu de intervenție. Medicii făceau tot ce este omenește posibil să salveze cât mai multe vieți, iar rudele cereau disperate informații la poarta spitalului.

20 de pacienți cu COVID-19 au murit în urma tragediei, primii 5 în chiar ziua producerii catastrofei.

Incident la Victor Babeș, în Bucureşti, la unitatea mobilă ATI
Un grav incident a avut loc și la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București.

Instalația de oxigen s-a defectat, iar din această cauză trei pacienți au murit. Alți cinci au fost salvați și transferați la alte spitale.

Lasă un răspuns

Top