You are here
Home > Actualitate > Florin Cîțu a fost demis! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a trecut de Parlament cu 281 voturi
loading...

Florin Cîțu a fost demis! Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a trecut de Parlament cu 281 voturi

Zi istorică pentru România! Guvernul condus de Florin Cîţu, preşedintele PNL, a fost demis prin moţiune de cenzură. Iată cele mai noi informaţii privind votul din Parlament.

Marţi, 5 octombrie, s-a votat, în plenul reunit al Parlamentului, moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîţu.

Numărarea voturilor exprimate de senatori şi deputaţi s-a încheiat, iar rezultatul este unul clar: Guvernul României a fost demis.

După ce au fost numărate voturile exprimate astăzi de senatori şi deputaţi, a rezultat că 281 de parlamentari au votat pentru demiterea Guvernului Florin Cîţu. Urmează să fie făcut şi anunţul oficial în foarte scurt timp!

Numărul minim necesar de voturi pentru demiterea Guvernului era de 234. Calculele matematice dinaintea moţiunii indicau faptul că PSD, USR şi AUR, partidele care au anunţat că vor vota în favoarea moţiunii au împreună cel puţin 280 de voturi.

Ştire în curs de actualizare…
]
Florin Cîţu, înainte de vot: Am realizat în câteva luni ceea ce nu au făcut alţii în 30 de ani de zile
Iată câteva dintre declaraţiile făcute marţi de către premierul Florin Cîţu, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

“Acum am să vă spun despre performanţele guvernului pe care-l conduc, de care sunt mândru. Felicitări colegi de la PNL şi UDMR şi mulţumesc că lucraţi din greu pentru a livra rezultate românilor. Acest Guvern a pus România pe traiectoria unei creşteri economice de peste 10%, în ciuda pandemiei. Redresarea economiei – ieşirea din recesiune – este o misiune îndeplinită.

Am redus risipa în administraţia publică, am oprit sifonarea banilor publici, am majorat puternic investiţiile, iar creşterea economică are loc datorită investiţiilor şi nu consumului.

Am reuşit adoptarea PNRR în termenul propus şi pregătim în ritm alert condiţiile pentru implementare.

Am creat condiţiile pentru a mări în curând pensiile şi alocaţiile, România va avea un buget bun pentru 2022, un buget al dezvoltării.

Am realizat în câteva luni ceea ce nu au făcut alţii în 30 de ani de zile.

O guvernare bazată pe investiţii aduce venituri la buget fără să creşti taxele, asta înseamnă guvernare liberală”, a declarat, marţi, premierul Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Top