You are here
Home > Actualitate > Impardonabil: Klaus Iohannis a șocat toată România! Cum a fost surprins președintele României (FOTO/VIDEO)
loading...

Impardonabil: Klaus Iohannis a șocat toată România! Cum a fost surprins președintele României (FOTO/VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au fost prezenți duminică, 10 octombrie, la Sibiu. Incidența din oraș era de peste 6 cazuri la mia de locuitori, lucru care facea obligatoriu portul măștii. Totuși, cei doi au fost surprinși nerespectând acest lucru.

Klaus Iohannis, prins fără mască la Sibiu. Președintele sfidează restricția
Soții Iohannis au fost văzuți în timp ce intrau în curtea Bisericii Evanghelice ținându-se de mână, fără a purta mască. Totuși, toate persoanele care se aflau în incinta lăcașului de cult, inclusiv oficiali ai bisericii, jurnaliști și ofițeri SPP purtau regulamentar masca, conform stirileprotv.ro

Amintim că nu este prima dată când Klaus Iohannis este suprins fără mască. La Congresul PNL de la Romexpo, unde s-au adunat peste 5.000 de oameni, președintele era singurul din imagini care nu purta mască de protecție.

„Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până când se vaccinează destui şi până scăpăm de această pandemie. Este o măsură de precauţie simplă, uşor de folosit şi eficientă”, spunea Iohannis cu doar 2 zile înainte de a se expune la Sibiu fără mască

Masca de protecție, obligatorie și în Brașov
În contextul în care incidenţa cumulată COVID-19 a depăşit pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a instituit săptămâna trecută obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise.

Klaus Iohannis

Anunțul a fost făcut de Primăria Brașov. Potrivit sursei citate, pe lângă masca de protecție se anunță și alte măsuri având în vedere incidența extrem de mare.

„Având în vedere că, la nivelul municipiului Braşov, incidenţa cumulată înregistrată astăzi, 7 octombrie, este de 6,01/1.000 de locuitori, şi adresa Instituţiei Prefectului cu privire la măsurile obligatorii pe care Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au obligaţia să le ia la atingerea acestui prag, începând de astăzi, 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise”, a transmis Primăria Braşov.

Sursa citată mai precizează că există și o serie de excepții privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise. Mai exact, este vorba despre „persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”.

Lasă un răspuns

Top