You are here
Home > Actualitate > Frigul cumplit lovește România! ANM a anunțat cum va fi vremea: „Deja se vede diferența”
loading...

Frigul cumplit lovește România! ANM a anunțat cum va fi vremea: „Deja se vede diferența”

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat duminică, 24 octombrie, că vremea urmează să se răcească brusc în România. Astfel, vom avea parte de precipitații mixte, lapoviță și chiar ninsoare în zonele de munte.

Temperaturile vor scădea brusc în România! ANM: Vom avea parte de precipitații mixte, lapoviță și ninsoare
Directorul ANM a explicat că vremea va fi deosebit de rece în următoarea perioadă, în urma unei scăderi bruște de temperatură.

„O săptămână deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor scădea de la o zi la alta. Deja se vede diferența între zonele din partea de vest, centru nord a țării, acolo unde la acest moment, valorile temperaturilor nu depășesc 10-11 grade, în timp ce în sud și sud-est înregistrăm 13-14 grade cel mult.

Astăzi, maximele se vor încadra, în general între 8, până la 15-16 grade. Mâine dimineață vorbim de minime cuprinse între -5 până la cel mult 4 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Unde vor fi înregistrate cele mai scăzute valori termice?
Totodată, aceasta a explicat faptul că cele mai scăzute valori termice sunt aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, inclusiv în București.

„Cele mai coborâte valori sunt aşteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, inclusiv în Capitală. Mâine dimineață este posibil să consemăm 2-3 grade mai coborâte, valori de temperaturi spre 0 grade în zona preorășenească.

Vremea rece va fi de interes în cea mai mare parte a țării, pe tot parcusul săptămânii, când temperaturile vor coborî, așa cum am spus, de la o zi la alta.

Dacă mâine, în prima zi a săptămânii vom consemna maxime până la cel mult 15 grade, ulterior, în a doua parte a săptămânii 13-14 grade, inclusiv în Capitală, ia noptile și diminețile vor fi deosebit de reci, pentru că, în depresiunile Carapților Orientali este posibil ca minimele, pe parcursul săptămânii, sa coboare chiar până spre 7 grade.

Din punctul de vedere al regimului de precipitații, ploi slabe, posibil burnițe, dar la altitudini mai mari, de 1.700 de metri, este posibil să consemnăm precipitații mixte, inclusiv intensificări ale vântului, cu rafale de 50-55, până la 60 km/h”, a completat directorul ANM.

Lasă un răspuns

Top