You are here
Home > Actualitate > Lidl, anunt pentru toti clientii: cum se intra in magazine, dupa ce au intrat in vigoare restrictiile
loading...

Lidl, anunt pentru toti clientii: cum se intra in magazine, dupa ce au intrat in vigoare restrictiile

Dupa cum stim, Guvernul a adoptat noi masuri care sa limiteze raspandirea virusului, printre ele numarandu-se si conditionarea detinerii certificatului verde digital, de majoritatea activitatilor de zi cu zi, dar si limitarea programului operatorilor economici.

In acest context, unul dintre cei mai mari retaileri alimentari prezenti pe piata din Romania, Lidl, a facut un anunt deosebit de important pentru clientii sai. Astfel, spun reprezentantii Lidl, clientii nu sunt obligati sa prezinte la intrarea in magazin certificatul verde digital. Aici, insa, trebuie facuta o mentiune, in sensul in care, pentru magazinele Lidl aflate in marile centre comerciale nu se va putea intra fara acest document. Conform noilor masuri adoptate prin Hotarare de Guvern, accesul in incinta mall-urilor se face doar pe baza prezentarii certificatului digital, iar seful DSU, Raed Arafat, a transmis ca sunt exceptati de la aceasta masura oamenii care intra in mall, la o clinica medicala, pentru a se vaccina si doar daca mall-ul respectiv are culoare speciale de intrare si iesire catre/dinspre zona de vaccinare. Magazinele se vor inchide, conform noilor prevederi legale, la cel tarziu ora 21:00.

 „Buna! Te asiguram ca respectam legislatia, iar conform HG 1090/2021 cu modificarile ulterioare in vigoare, accesul in magazinele noastre nu este conditionat de prezentarea unui document. Multumim”, este anuntul transmis de Lidl celor care au intrebat, pe Facebook, daca pot intra in magazin fara certificat verde.

Unde e obligatoriu certificatul verde digital si care sunt exceptiile, pe scurt

 Iti amintesc faptul ca, de luni, 25 octombrie, certificatul digital e necesar pentru accesul in restaurante, hoteluri, institutii publice, centre comerciale, mall-uri. Exista, totusi, anumite exceptii pentru aceste reguli generale >>> Exceptii: Cand poti intra fara certificat digital in institutiile publice: inca e posibil, pentru cateva categorii de persoane si servicii Pentru farmaciile cu intrare din strada si pentru magazinele alimentare de stricta necesitate nu exista obligativitatea detinerii unui astfel de document.

Lasă un răspuns

Top