You are here
Home > Actualitate > 2021 noiembrie 12, azi în România, 40% dintre oameni cred că existenţa COVID este o propagandă
loading...

2021 noiembrie 12, azi în România, 40% dintre oameni cred că existenţa COVID este o propagandă

Date îngrijorătoare în România! 40% dintre oameni cred că existenţa COVID este doar o propagandă Cel mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research vine cu date extrem de interesante privind intenţiile persoanelor nevaccinate din România. Câţi români cred cu adevărat în existenţa SARS-CoV-2 şi în importanţa imunizării?

Un nou sondaj de opinie relevă opiniile românilor despre vaccinarea anti-COVID.

Cercetarea a fost realizată în perioada 17-25 octombrie 2021 de către INSCOP Research, la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group – Asociația Grupul de Gândire Strategică.

Ce intenţionează românii privind vaccinarea şi în cine au cea mai multă încredere pentru a-şi primi informaţiile?
Dintre participanţii la sondaj, 51,9% au declarat că nu s-au vaccinat, în timp ce 47,9% s-au vaccinat împotriva noului coronavirus (9,2% cu o singură doză, iar 38,7% cu schema completă de imunizare).

Dintre românii care nu s-au vaccinat până în acest moment, 36,9% afirmă că ar fi de acord să se imunizeze, în timp ce 60,3% spun că sunt împotriva vaccinării.

La întrebarea “Câtă încredere aveți în următoarele categorii de populație atunci când vorbesc despre COVID19 și vaccinare?”, 83% dintre românii care sunt vaccinaţi anti-COVID spun că au încredere multă și foarte multă în medici, 77,5% în persoanele care s-au vaccinat, 71,7% în persoanele care au avut COVID, 54,1% în profesori/educatori, 32,4% în jurnaliști, 31,8% în preoți, 22,4% în oameni de afaceri și 7,5% în politicieni.

La aceeaşi întrebare, persoanele nevaccinate au răspuns în felul următor: 52,5% au încredere multă și foarte multă în persoanele care au avut COVID, 49% în medici, 35,9% în preoți, 35,7% în persoane care s-au vaccinat, 33,8% în profesori/educatori, 18,3% în jurnaliști, 12,7% în oameni de afaceri și 3,2% în politicieni.

Circa 40% dintre nevaccinaţi cred că existenţa virusului este doar o propagandă
Peste jumătate dintre persoanele nevaccinate (57,3%) nu neagă existența virusului, în timp ce aproximativ 40% cred că totul este doar propagandă.

Astfel, 25,1% sunt total de acord cu afirmația “Virusul nu există, este doar propagandă”, 15% sunt oarecum de acord, 13% oarecum împotrivă, iar 44,3% total împotrivă.

Aproape 80% dintre respondenții nevaccinați apreciază că nu au încă destule informații și nu înțeleg ce conține vaccinul. 49,6% dintre persoanele nevaccinate își exprimă acordul total cu afirmația “Mă voi vaccina atunci când voi avea mai multe informații despre vaccin”.

Întrebați în ce măsură sunt de acord cu afirmația “Dacă aș fi sigur că efortul meu ajută medicii din spitale și ATI, m-aș vaccina și eu”, 42,5% dintre cei nevaccinați sunt total de acord, 19,7% sunt oarecum de acord, 6,9% sunt oarecum împotrivă și 29,1% sunt total împotrivă.

Întregul sondaj de opinie realizat de INSCOP Research poate fi descărcat de aici.

Caravana Națională a Vaccinării #OAMENICAMINE
Studiul sociologic a fost realizat în contextul lansării Caravanei Naționale a Vaccinării #OAMENICAMINE. Prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică, în context pandemic, organizată și susținută de mediul privat din România, a plecat din București, joi, 11 noiembrie, de la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.

Craiova, Slatina și Pitești vor găzdui timp de câte două zile caravana #OAMENICAMINE. Locuitorii din Dolj, Olt și Argeș au ocazia de a participa la sesiuni informaționale, cu caracter educativ, despre importanța, necesitatea și beneficiile vaccinării împotriva virusului COVID-19.

Lasă un răspuns

Top