You are here
Home > Actualitate > Lovitură cruntă pentru milioane de români! Anunțul venit chiar astăzi, 15 noiembrie
loading...

Lovitură cruntă pentru milioane de români! Anunțul venit chiar astăzi, 15 noiembrie

Semnal de alarmă la nivel național. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru anunță că România se apropie din ce în ce mai repede de valul 5 al pandemiei de coronavirus. Totodată, el a mai subliniat faptul că în ciuda valului de infectări, PNL este împotriva testării gratuite cu banii de la buget.

Deputatul PNL, Nelu Tătaru vine cu noi precizări referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus. Acesta a anunțat că PNL nu acceptă testarea gratuită a persoanelor nevaccinate cu banii de la buget. Totodată, el a mai subliniat faptul că vaccinul este oferit gratuit, iar cei care nu vor să se imunizeze trebuie să își plătească singuri testele.

„Statul oferă vaccin gratuit, dar testarea să se facă contracost”, a spus Tătaru.

În ceea ce privește evoluția infectărilor din România, fostul ministru al Sănătății susține că deși în prezent țara noastră este pe un trend descendent, având în vedere numărul mic de persoane vaccinate, valul 5 al pandemiei ar putea fi unul destul de agresiv.

Totodată, el a mai precizat că următorul val al putea începe într-o lună sau o lună și jumătate.

„Deocamdată suntem pe un trend descendent, dar trebuie să ne gândim că atâta timp cât avem o populație receptivă de aproape 50%, avem și o predispoziție de un val cinci destul de agresiv. Experiența noastră ne arată că un val în România este cam la o lună, o lună și jumătate după valurile din Occident”, a afirmat Tătaru.

Nelu Tătaru, despre certificatul verde la locul de muncă
Referitor la votul pentru certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, Tătaru a subliniat faptul că următorul vot va fi dat în cursul săptămânii viitoare, în contextul în care în prezent, proiectul este blocat în Camera Deputaților.

„La grupul parlamentar al PNL s-a luat în discuţie astăzi şi certificatul verde. Vineri a fost termenul pentru amendamente şi noi a trebuit să luăm această lege în forma ei iniţială, adaptată doar la sistemul medical. (…) S-au depus mai multe amendamente. De la AUR au venit destule vineri, de aceea astăzi suntem la aşezarea lor într-un tabel, să putem discuta într-o şedinţă din zilele următoare. (…)

La această lege, faţă de Senat, este acel amendament depus de PSD în care era gratuitatea pe două luni pe zece teste pe lună pentru cei care nu se vaccinau şi erau testaţi. Testarea era suportată din bani publici.

În decizia de astăzi de la grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor s-a votat ca noi, grupul parlamentar al PNL, să ne abţinem la acest amendament. Considerentele sunt că statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contracost”, a spus deputatul PNL Nelu Tătaru.

El a adăugat că odată întârziată adoptarea proiectului, campania de vaccinare va scădea din nou.

„Cu cât întârziem adoptarea certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare”, a afirmat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Top