You are here
Home > Actualitate > Anunțul momentului despre certificatul verde! Este răsturnare totală de situație: „Acest lucru ar putea fi probat”
loading...

Anunțul momentului despre certificatul verde! Este răsturnare totală de situație: „Acest lucru ar putea fi probat”

Bogdan Glăvan, profesor universitar de economie, a scris recent pe pagina sa de socializare că imunitatea naturală asigură o probabilitate de reinfecție similară cu 3 doze de vaccin, conform ultimelor date ale autorităților britanice. Mai mult, Glăvan scrie că certificatul verde NU ARE niciun fundament științific în România de azi.

Milioane de oameni au trecut prin infecție
Potrivit celor scrise de Bogdan Glavan, imunitatea naturală „există și ține cel puțin la fel de mult ca cea obținută prin vaccinare” iar „doar 0,5% din persoanele detectate pozitive s-au reinfectat după 180 de zile” în România.

„Imunitatea naturală asigură o probabilitate de reinfecție similară cu 3 doze de vaccin, conform ultimelor date ale autorităților britanice (Office for National Statistics). În România multe milioane de oameni au trecut prin infecție, unii chiar fără să știe, majoritatea fără să aibă celebrul document doveditor, așa cum nu am avut nici eu anul trecut, fiindcă nu m-am gândit niciodată că voi ajunge să trăiesc într-un stat milițienesc, care o să mă trateze ca cetățean de rangul doi dacă nu mă vaccinez.

Zeci, sute de alte studii confirmă ceea ce știm din vremuri imemoriale: imunitatea naturală există și ține cel puțin la fel de mult ca cea obținută prin vaccinare. În România doar 0,5% din persoanele detectate pozitive s-au reinfectat după 180 de zile”, a scris Bogdan Glavan pe Facebook.

Ar fi cazul ca decidenții din sănătatea să nu mai panicheze populația
De asemenea, profesorul universitar a punctat că „ar fi cazul ca decidenții din sănătatea să nu mai panicheze populația”.

„Ar fi cazul ca decidenții din sănătatea să nu mai panicheze populația. După ce și-au dovedit incompetența neanticipând valul 4, acum își manifestă incompetența la pătrat îndrugând tot soiul de șoșocisme pe invers. Ar trebui să facă ceea ce ar fi trebuit să facă încă din primăvară: să aibă grijă de persoanele vulnerabile, să se preocupe de mersul vaccinării în ceea ce le privește.

Certificatul verde, închiderea școlilor și obligativitatea vaccinării servesc doar controlului social, nu au fundament științific în România de azi. Acest lucru ar putea fi probat printr-un studiu național de anticorpi, studiu pe care guvernul român nu îl face și putem bănui de ce: fiindcă nu i-ar sluji în politicile autoritariste inspirate de socialiști din lumea largă”, a conchis acesta.

Arafat: Au fost unele discuţii despre testele de anticorpi pentru certificatul COVID-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că în România au existat discuţii despre extinderea certificatului verde COVID-19 şi pentru persoanele care au anticorpi împotriva SARS-CoV-2, dar că acestea nu au fost finalizate.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, secretarul de stat în MAI a subliniat că o astfel de măsură ar putea fi aplicată doar în interiorul ţării.

„Au fost unele discuţii, dar final nu există pe aceste discuţii. Şi aici, subliniez că astfel de măsuri nu pot fi aplicate decât dacă se aplică local, pentru că certificatul verde european – ca să circuli în spaţiul UE – trebuie să fie cu acordul tuturor ţărilor care admit acest certificat, adică al tuturor ţărilor membre UE. La acest moment, certificatul verde la nivel european include cele trei aspecte: vaccinat; trecut prin boală, dar cu dovadă şi perioada este de maxim 180 de zile, dar nu mai puţin de 14 zile; testat. Acestea sunt cele trei. La acest moment, acesta este certificatul verde. Dacă unele ţări iau măsuri interne (…), asta este o decizie locală. În România ştiu că au fost unele discuţii, dar în acelaşi timp aceste discuţii nu au fost finalizate. Deci, la acest moment, se respectă cele trei segmente ale certificatului european”, a precizat Arafat.

Ministrul bulgar al sănătăţii, Stoycho Katsarov, a anunţat pe 9 noiembrie extinderea certificatului verde COVID-19 şi pentru persoanele care nu sunt vaccinate şi nu sunt înregistrate în statistica celor trecuţi prin boală, dar care au în sânge anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Aceste certificate au o valabilitate de 90 de zile şi pot fi folosite numai pe teritoriul bulgar.

Lasă un răspuns

Top