You are here
Home > Actualitate > Certificatul verde, obligatoriu de azi! Se cere și la autobuz. Decizie pentru sute de mii de români
loading...

Certificatul verde, obligatoriu de azi! Se cere și la autobuz. Decizie pentru sute de mii de români

Autoritățile din Italia impun noi restricții pentru persoanele nevaccinate, pentru a convinge persoanele indecise să se vaccineze. În Italia, rata vaccinării cu schema completă este de 85%.

Noi restricții intră în vigoare în Italia pentru persoanele nevaccinate, în încercarea de a controla răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Astfel, aceste persoane vor fi excluse de la unele activități de agrement, pentru a-i convinge pe indeciși să se vaccineze fără să impună obligativitatea vaccinării, spune Guvernul italian.

Amenzi între 400 și 1.000 de euro
Cu certificatul super se poate intra în restaurante, cinematografe și teatre. Este necesar și pentru discoteci și pârtii de schi. Certificatul digital COVID de bază permite doar accesul la locurile de muncă, în săli de sport, în muzee, în hoteluri și în mijloacele de transport în comun, autobuze, metrouri, trenuri regionale și avioane.

„Intrarea în vigoare de luni în Italia a „super-certificatului verde” va fi însoţită de controale sporite, iar documentul va fi cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul, precum şi celor care tranzitează zonele de mare activitate comercială, pentru a frâna contagierile cu noul coronavirus în vederea sărbătorilor de iarnă”, transmite vineri de Ministerul de Interne din Italia, potrivit EFE.

Amenzile pentru cei care nu respectă aceste noi restricții sunt cuprinse între 400 și 1.000 de euro, sancțiuni aplicate și în cazul proprietarilor de restaurante, care acceptă clienți fără super green pass. Controalele vor fi efectuate
Măștile, obligatorii în zonele aglomerate
Restricțiile prevăd și purtarea obligatorie a măştilor sanitare în zonele aglomerate, mai ales în marile oraşe, unde deja au început cumpărăturile de Crăciun. La Roma, obligativitatea a intrat în vigoare de sâmbătă. Purtarea măștii de protecție a fost impusă și în alte mari orașe italieni precum Milano, Padova sau Bolonia.

Super certificatul verde va fi eliberat cetăţenilor vaccinaţi cu schema completă şi celor care s-au vindecat de boală. Acesta va fi necesar pentru accesul în cafenele, restaurante, săli de agrement şi clădiri destinate activităților publice. Acest document este menit să determine cetățenii să se imunizeze prin vaccinul anti-COVID.

În prezent, rata vaccinării cu schema completă în Italia este de aproximativ 85% şi de 45,66 % cu a treia doză sau booster. de polițiști și jandarmi și vor fi sporite mai ales în timpul sfârșitului de săptămână.

Elevii, chiar și în cazul zonelor de culoare portocalie cu risc de contaminare ridicat, nu sunt obligați să dețină green pass, însă studenții trebuie să aibă varianta clasică a certificatului digital, obținut chiar și cu un test COVID negativ.

Lasă un răspuns

Top