You are here
Home > Actualitate > Alerta vine iarna grea oficial în România! Cod galben de vreme urata în toata România. Ninsori abundente și strat de peste 15 cm de zăpadă
loading...

Alerta vine iarna grea oficial în România! Cod galben de vreme urata în toata România. Ninsori abundente și strat de peste 15 cm de zăpadă

Iarna vine oficial în România! Cod galben de vreme rea în România. Ninsori abundente și strat de 15 cm de zăpadă. Alertă meteo ANM în mai multe județe din România. Se anunță ninsori abudente.

Iarna vine oficial în România! Cod galben de vreme rea în România. Ninsori abundente și strat de 15 cm de zăpadă

Vine în sfârșit iarna în România, dar după Bobotează. Sâmbătă se anunță ninsori abundente în vestul ţării, acolo unde se va depune un strat de zăpadă de 15 cm. Vezi mai jos și harta zonelor vizate
de meteorologii. ANM a emis sâmbătă dimineaţă o avertizare cod galben de ninsori valabilă până duminică dimineaţă în mai multe județe din România.

Conform ANM, în intervalul 08 ianuarie, ora 10 – 09 ianuarie, ora 10, vor fi ninsori însemnate cantitativ în Banat, Crişana, Maramureş şi local în vestul şi nord-vestul Transilvaniei, şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10-15 cm. În Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi local consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali unde va fi viscol. În restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte şi izolat se va produce polei, iar în prima parte a intervalului va mai ninge, cu precădere în dealurile sudice, transmite ANM.

Iarna vine oficial în România! Cod galben de vreme rea în România. Ninsori abundente și strat de 15 cm de zăpadă

A nins în București

Vremea va fi închisă şi trecător se vor semnala precipitaţii mixte în Capitală, iar temperatura aerului va creşte uşor pe tot parcursul zilei de sâmbătă, până la 1 – 2 grade ziua, iar noaptea spre 3 – 4 grade, potrivit prognozei speciale pentru municipiul Bucureşti elaborată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 8 ianuarie, ora 10:00 – 9 ianuarie, ora 10:00. Vântul va sufla slab şi moderat. La sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă, mai precizează meteorologii.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie deevoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, anunță autoritățile într-o informare. Totodată, meteorologul a făcut referire la anomaliile de vreme din emisfera nordică, adăugând că cel mai important este ceea ce se întâmplă la Polul Nord.

Cod galben de vânt puternic în Sibiu

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt pentru localităţi din judeţul Sibiu.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:00, în judeţul Sibiu, localităţile: Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Racoviţa, Turnu Roşu, Boiţa, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor depăşi 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Iarna vine oficial în România! Cod galben de vreme rea în România. Ninsori abundente și strat de 15 cm de zăpadă

Lasă un răspuns

Top