You are here
Home > Actualitate > Iată 7 lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre mașina ta de spălat vase
loading...

Iată 7 lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre mașina ta de spălat vase

mașină de spălat vase nu servește doar scopului ei principal, de a o încărca cu vase murdare și a apăsa repede butonul de wash. Dacă sapi puțin mai adânc, vei descoperi o gamă variată de trucuri care economisesc timp și te scapă de murdărie. După ce vei parcurge această listă, vei descoperi că mașina de spălat vase este de fapt, un aparat foarte util în casa ta. În același timp, vom distruge și niște mituri despre mașina de spălat vase, care te vor ajuta în decizia ta de a îți achiziționa una, în cazul în care nu deții una deja. 

Citește mai departe pentru a afla care sunt lucrurile pe care nu le știi despre mașinile de spălat vase

  • Mașina ta de spălat vase are aproape 100 de ani vechime

       Robert Bosch a deschis primul lui atelier de inginerie electrică în anul 1886. Cu toate acestea, abia în 1964, Bosch Home Appliances a lansat prima mașină de spălat vase. Majoritatea oamenilor își doreau să automatizeze cât mai mult treburile casnice și să economisească timp, iar contribuțialui Bosch a făcut din spălatul vaselor manual o amintire, când a scos prima mașină de spălat vase automată.

  • Mașina de spălat vase folosește mai puțină apă decât spălatul manual

       Există un mit răspândit pe scară largă cum că mașinile de spălat vase folosesc mai multă apă decât spălarea manuală. Acest lucru nu este adevărat, o mașină de spălat vase standard folosește aproximativ 7 litri de apă pe spălare, în timp ce spălarea manuală utilizează în general până la 40 de litri. Dacă faci un calcul matematic simplu, ajungi să economisești aproximativ 9.200 litri de apă pe an dacă optezi pentru o mașină de spălat. 

  • Nu crește în mod alarmant factura la energie electrică

       Un lucru des spus despre mașina de spălat vase este acela că aceasta folosește multă energie electrică, dar nu este chiar așa. Mașinile de spălat vase moderne sunt proiectate să fie eficiente din punct de vedere energetic și să utilizeze aproximativ 0,67 Kwh per încărcătură (în funcție de programul de spălare) pentru a încălzi, pompa și recicla apa din mașină.

  • Sunt 3 tipuri de mașini de spălat vase

       De sine stătătoare: Unitățile de sine stătătoare, spre exemplu mașina de spălat vase slim de la Ideall, pot fi amplasate direct pe podeaua bucătăriei sau pe masă. 

       Semi-încorporate: Instalate sub blatul bucătăriei, mașinile de spălat vase semi-încorporate au un panou vizibil pe partea din față a mașinii de spălat, însă  este integrată în corpul de mobilier al bucătăriei.

       Complet încorporate: Mașinile complet încorporate sunt cele complet ascunse în mobilierul bucătăriei, care au ușa din același material cu restul mobilierului și respectă același design.

  • Uită de pre-spălare

       Deși mulți folosesc această metodă, este o pierdere de timp, apă și energie. Tot ce trebuie  să faci este să răzuiești bucățile mari de mâncare care se pot bloca și pot înfunda filtrul.

  • Curățarea filtrului este crucială

Fiecare mașină de spălat vase are un filtru care previne înfundarea particulelor mari de alimente în canalul de scurgere. Cu toate acestea, în timp, acest filtru va acumula murdărie. Dacă folosești regulat mașina de spălat vase, va trebui să faci puțină întreținere în fiecare lună. Nu îți face griji însă, este destul de simplu – tot ce trebuie să faci este să speli bine filtrul cu apă fierbinte și săpun!

  • Spală manual anumite tipuri de vase

        Deși poate fi tentant să automatizezi modul în care cureți totul în bucătărie, există câteva lucruri pe care ar trebui să le ții departe de mașina de spălat vase. De exemplu, vasele din lemn se pot deforma sau crăpa, sticla care nu se poate spăla în mașina de spălat vase poate deveni ireversibil tulbure, plasticul care nu este rezistent la căldură se poate îndoi, iar articolele din cupru și aluminiu se pot decolora.

       Cu siguranță că ai aflat informații noi din acest articol și ești puțin mai încrezător în ceea ce privește achiziționarea unei mașini de spălat vase. Ar trebui să ignori miturile false și să te bucuri de timpul petrecut alături de cei dragi și să lași mașinăriile inteligente să facă treaba în locul tău!

Lasă un răspuns

Top