You are here
Home > Actualitate > Maghiarii despre minunea David Popovici: Avem bazin de 150.000.000$, el ia medalii fără loc de antrenament
loading...

Maghiarii despre minunea David Popovici: Avem bazin de 150.000.000$, el ia medalii fără loc de antrenament

Maghiarii sunt surprinși, dar laudă performanțele lui David Popovici. O parte din ele au fost obținute în bazinul de la Budapesta în care s-au investit sute de milioane de dolari.

David Popovici a obținut rezultatele senzaționale în complexul olimpic de la Budapesta, unul dintre cele mai moderne din Europa.

În vârstă de doar 17 ani, David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta (100 și 200 m liber). Campionatele Mondiale de natație au fost organizate la Budapesta pentru că țara vecină a construit o infrastructură pe care România nu o deține. 

Arena Dunării din Budapesta a fost terminată cu 4 ani mai devreme pentru a găzdui o altă competiție la nivel mondial, în 2017, după ce orașul Guadalajara nu a mai putut fi gazdă. Arena Dunării a fost inclusă ca locație pentru posibile competiții de înot dacă Budapesta ar fi găzduit Jocurile Olimpice. Budapesta a pierdut competiția pentru JO 2024 care va avea loc la Paris. Capacitatea este de 8.000 de locuri. Costul a fost uriaș de 146 milioane de dolari.

Maghiarii sunt surprinși tocmai de faptul că Ungaria pune sportivilor la dispoziție toate condițiile, iar medalii ia Popovici care aproape nu are unde să se antreneze în România.

În România există doar trei bazine olimpice care pot găzdui competiții la nivel înalt, însă multă vreme a fost funcțional doar unul, cel de la Dinamo, care a fost inaugurat în 2014.

Centrul Național de Natație de la Otopeni a fost gata acum un an, dar din cauza birocrației a stat închis până pe 5 iulie, când a fost deschis cu prilejul organizării Campionatelor Europene de Înot. Proiectul a fost inițiat acum 10 ani.

Și la Târgu Mureș a fost inaugurat, tot anul trecut, un bazin modern de înot care este închis și astăzi.

Acesta e contextul apariției articolului: Extraterestru în piscină – David Popovici a surprins nu doar lumea, ci și România care poate fi citit AICI

După ce elogiază performanțele lui Popovici, publicația magiară amintește că România nu are niciun merit în performanțele tânărului căruia nu i-a pus la dizpoziție infrastructura de antrenament.,

David Popovici

„Multă vreme, reacțiile dincolo de remrcile elogiaose ale presei, s-a încercat să se descifreze cum s-a putut întâmpla să nu ne dăm seama că traiește un geniu printre noi?” Au fost publicate o serie de articole despre cât este de corect ca isprava unui sportiv să fie  celebrată ca un succes comun al unei națiuni. Teza de bază a fost că nimeni nu are dreptul să folosească pluralul după ce România nu a făcut nimic pentru a crea condițiile potrivite”.

Ce bazine are România la nivel de copii

Cele 25 de bazine de înot puse la dispoziție pentru elevii din clasele I – VIII sunt în 11 județe și în Muncipiul București. Cele 10 bazine de înot pentru elevii din liceu se află în 6 județe și București.

Cum unele județe au bazin și pentru elevii de gimnaziu și pentru cei de liceu, în total doar 13 județe și municipiul București pun bazine de înot la dispoziția elevilor.

Lasă un răspuns

Top