You are here
Home > Actualitate > Se închid școlile din România?! Este informația momentului pentru elevi, părinți și profesori
loading...

Se închid școlile din România?! Este informația momentului pentru elevi, părinți și profesori

În cadrul unei emisiuni televizate din România, cetățenii au fost întrebați dacă școlile ar trebui să fie închise pe perioada valului de gripă. În acest sens, în proporții de 85% românii nu au fost de acord cu suspendarea cursurilor.

În această perioadă, toată România se confruntă cu un val de viroze și gripă. În acest sens, telespectatorii emisiunii „Marius Tucă Show”, ediția care a avut loc miercuri, 11 ianuarie, au fost întrebați dacă „școlile ar trebui mutate în online până la trecerea acestor probleme medicale”.

Așadar, cei mai mulți dintre români nu ar fi de acord cu o asemenea măsură (84%), pe când 15% sunt de părerea că școala ar trebui mutată în online până la trecerea valului de viroze și gripă, se arată în emisiunea Marius Tucă Show.

Ministrul Educației Ligia Deca a explicat situația
Ministrul Educației Naționale, Ligia Deca, a oferit explicații cu privire la condițiile în care se poate închide o școală sau o clasă în contextul numărului mare de cazuri de gripă. În acest moment nu există motive pentru suspendarea cursurilor sau a procesului educațional, a anunțat ministrul.

„În acest moment nu avem motive pentru suspendarea cursurilor sau a procesului educațional, așa cum este el prevăzut în structura anului școlar. Pentru cazuri excepționale vom vedea la momentul respectiv, însă în acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile. Așa cum spuneam, cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii.”, a anunțat Ligia Deca.

La întrebarea despre ce ar trebui să facă școlile în astfel de situații, Ligia Deca a răspuns că recomandările sunt legate de triajul epidemiologic făcut în colaborare cu familiile: „o dată este un triaj acasă, al doilea este la începutul orelor de curs, făcut de învățător, profesor sau educatorul care vede pentru prima dată elevii sau preșcolarii. Triajul este unul observațional”. În opinia ministrului Educației, conduita școlilor trebuie să fie una de prevenție, așa cum este de fiecare dată când se răspândește rapid un virus.

Se recomandă purtarea de măştii de protecţie de către cadrele didactice şi elevi
Ligia Deca a declarat că recomandă purtarea măştii de protecţie de către cadrele didactice şi de către elevi odată cu reluarea procesului educaţional, precizând că trebuie realizat un triaj zilnic în familie, dar şi atunci când copiii intră la şcoală sau la grădiniţă. De asemenea, ea a menţionat că recomandă şcolilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură cu procesul educaţional.

Lasă un răspuns

Top