You are here
Home > Olt > Slatina > „Pablo Picasso” Darius Vâlcov, acuzat că a mituit un angajat de la Cadastru, trimis în judecată într-un nou dosar
loading...

„Pablo Picasso” Darius Vâlcov, acuzat că a mituit un angajat de la Cadastru, trimis în judecată într-un nou dosar

Fostul ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov,a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la dare şi luare de mită, procurorii având informaţii că Vâlcov a mituit un funcţionar din cadrul Oficiului de Cadastru.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Bogdan Vâlcov a fost pus sub control judiciar începând din 20 iunie a.c. de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru o perioadă de 60 zile, pentru instigare la dare şi luare de mită, cu interdicţia de a părăsi ţara. Măsura este luată în dosarul privindu-l pe un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, acuzat că a luat mită timp de trei ani de la o firmă controlată de către Vâlcov. În acelaşi dosar, mai este cercetat şi fostul consilier democrat-liberal Mircea Dogaru.„În continuarea cercetărilor ce se efectuează de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în dosarul penal privind un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, cu privire la care au fost furnizate informaţii prin intermediul comunicatului din data de 05.05.2017, încunoştinţăm că a fost extinsă urmărirea penală cu privire la alte două persoane, respectiv suspecţii DM şi VDB, cu privire la cel din urmă, în cursul zilei de 20.06.2017, fiind luată şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de instigare la dare şi luare de mită prev. de art. 25 C.p. anterior, rap. la art. 255 C.p. anterior cu aplic. art. 6 din Lg. nr. 78/2000 şi respectiv art. 47 C.p. rap. la art. 289 C.p. cu aplic. art. 6 din Lg. nr. 78/2000. În fapt, cu privire la suspectul VDB care, la data de 20.06.2017 a dobândit şi calitatea de inculpat, s-a reţinut că a iniţiat constituirea unui număr de 3 societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii”, se arată în comunicatul Parchetului.

 

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influență, a scăpat de cătușe. Dupa ce, procurorii i-au găsit o adevărată colecție de artă.

Tot procurorii DNA au descoperit cele 94 de tablouri, ascunse în pereții falși ai caselor unor prieteni sau rude. Acestea sunt semnate de pictori celebri precum Pablo Picasso, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și Renoir  De asemenea, procurorii au descoperit și sume importante de bani.

Procurorii DNA au găsit 94 de tablouri pe care DARIUS VÂLCOV le-a ascuns la rude și prieteni, în PEREȚI FALȘI. Unele tablouri ar fi semnate de Picasso, Renoir, Tonitza și Grigorescu. Cel mai scump tezaur ascuns! Procurorii DNA au găsit atunci si alte 90 de tablouri care i-ar aparţine fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov. Potrivit unor surse judiciare, tablourile au fost găsite în urma unor percheziţii efectuate în Bucureşti şi judeţul Olt.

 

 

Lasă un răspuns

Top