You are here
Home > EXTERN > Diaspora > Brexit: Marea Britanie ar putea avea nevoie de o perioadă de tranziție de trei ani
loading...

Brexit: Marea Britanie ar putea avea nevoie de o perioadă de tranziție de trei ani

Ministrul de finanțe britanic Philip Hammond a declarat că ar fi de dorit o perioadă de tranziție de trei ani între ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și stabilirea unei noi “relații pe termen lung”.

Ministrul de finanțe britanic Philip Hammond a declarat vineri că ar fi de dorit o perioadă de tranziție de trei ani între ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și stabilirea unei noi „relații pe termen lung”. Într-un interviu cu BBC,Hammond a spus :”Acest proces ar trebui să se încheie în momentul viitoarelor alegeri legislative (britanice), care vor avea loc în iunie 2022”.Ideea unei perioade de tranziție, sprijinită de mulți membri importanți ai guvernului britanic, nu a fost discutată cu Bruxelles-ul.

Negocierile cu privire la Brexit au început în iunie în trei probleme-cheie: viitoarele drepturi ale cetățenilor europeni stabiliți în Marea Britanie, reglementarea financiară a separării și chestiunea frontierei irlandeze. Ar trebui încheiat în martie 2019.

 

“Acest proces ar trebui să se încheie în momentul viitoarelor alegeri legislative care vor avea loc în iunie 2022“, a spus Philip Hammond, într-un interviu acordat BBC, scrieeuropalibera.org  

Ideea unei perioade de tranziție este sprijinită de mai mulți membri importanți ai guvernului britanic dar nu a fost discutată cu Bruxelles-ul.

Citeste si: Incertitudinea creată de Brexit a început deja să își arate efectele în economie, avertizează guvernatorul Băncii Angliei

One thought on “Brexit: Marea Britanie ar putea avea nevoie de o perioadă de tranziție de trei ani

Lasă un răspuns

Top