You are here
Home > Actualitate > Larisa e din Vâlcea și a plecat cu copilul de 1 an la spitalul din Sibiu. Era rău, atunci a venit asistenta: ,,Mi-a luat copilul din brațe, a venit cu niște sfori…”
loading...

Larisa e din Vâlcea și a plecat cu copilul de 1 an la spitalul din Sibiu. Era rău, atunci a venit asistenta: ,,Mi-a luat copilul din brațe, a venit cu niște sfori…”

Larisa e din Vâlcea și a plecat cu copilul de 1 an la spitalul din Sibiu. Era rău, atunci a venit asistenta: ,,Mi-a luat copilul din brațe, a venit cu niște sfori…” Uite ce au putut să facă cu un copil de un anișor

O mamă a unui sugar în vârstă de 11 luni a povestit pentru RFI modul îngrozitor în care sunt abuzați copiii în spitalele din România după ce s-a aflat în situația de a fi internată de două ori într-un spital din Sibiu.

Maria Larisa Casapu povestește cum, la internare, copiii sunt luați cu forța din brațele mamelor, apoi sunt trântiți în pat și legați cu sfori pentru a sta ,,cuminți” pe timpul administrării tratamentului.

Bebelușul Mariei avea 9 luni la prima internare, iar mama a fost obligată să stea și să privească cum copilul ei stă legat timp de 12 ore, chiar dacă mămica era chiar lângă el și a spus foarte clar că se poate ocupa de copil, și că va sta liniștit pe durata tratamentului, fără să își scoată branula.

Ce a mai declarat Larisa: ,,Pe tot parcursul internării, vorbeau numai cu „ticălosule” și „needucatule” în fața mea. Îmi ziceau că l-am scăpat din mână pentru simplul fapt că nu putea să stea liniștit când îl legau, când îi administrau tratamentul. Dar era prea mic ca să fie atât de cuminte cum își doreau dumnealor.” Tot ea mai spune: „Eram şantajată emoţional. Dacă nu îmi ţineam gura, plecam acasă”.

Se pare că la prima internare, Maria fusese de fapt ,,norocoasă”, i s-a permis să stea cu bebelușul în spital, la a doua nu s-a mai întâmplat la fel. Asistentele au considerat că bebelușul de numai 11 luni era ,,prea mare” și i-au refuzat cererea de a rămâne internată alături de el.

Mai mult, cadrele medicale au șantajat-o că dacă nu îi convine situația, îl poate lua acasă pe propria răspundere, și că dacă bebelușul pățește ceva pe drum, ele nu sunt vinovate, asta deși Larisa le-a spus că bebelușul încă e alăptat. Mama nu a avut ce face, și-a lăsat bebelușul cu aceste asistente și a plecat acasă.

Mama povestește că băiatul ei era într-o stare groaznică atunci când a fost externat: ,,Când l-am scos, el nu se mai putea ține pe picioare, slăbise foarte mult. Avea buza spartă, probabil de la zbătut, când stătea singur. […] A plâns până acasă. […] În fiecare noapte avea coșmaruri. Rămăsese traumatizat.”

În plus, Larisa a mai pus o întrebare: Ce se întâmplă când e un incendiu în spital? Cum pot fi evacuați rapid copiii legați de paturi din cauza personalului medical insuficient. De ce întâmplă așa ceva în spitalele din România? Întrebări pertinente pentru care nu a fost încă oferit un răspuns.

Sursa: baby.unica.ro

Lasă un răspuns

Top