You are here
Home > Actualitate > „Am pierdut orice pic de rușine și sunt fericită”: de ce nu trebuie să trăiești din milă cu un bărbat?
loading...

„Am pierdut orice pic de rușine și sunt fericită”: de ce nu trebuie să trăiești din milă cu un bărbat?

Iată viziunea unei femei asupra valorii de demnitate personală într-o relație, alături de un bărbat şi nu numai.

„Eram la bucătărie. Pregăteam ceva de mâncare şi în acest timp la televizor se începuse o melodramă. Subiectul era clasic: un bărbat cu un statut social-economic impresionant şi cu nişte moravuri excepţionale era îndrăgostit de protagonista telenovelei, care la rândul ei era căsătorită cu un alcoolic netrebnic.

Când bărbatul i-a propus să-şi lase soţul, pentru a fi fericită alături de el, ea refuză propunerea, motivând acest lucru prin faptul că ea nu-şi poate lăsa soţul în voia soartei, căci fără controlul ei el îşi va ruina viaţa…

Auzind acest răspunsul ridicol pe care l-a spus femeia, mi-am pus mâinile în cap şi am realizat că, deşi trăim într-un secol al democraţiei, al progresului şi inteligenţei, totuşi majoritatea femeilor îşi trăiesc viaţa deplorabil, fără a-şi da seama de acest lucru.

De ce nu ne dăm seama cât de incorect este să trăim alături de un om doar din milă pentru el?
Un prieten de al meu, care este şi un bun psiholog, m-a întrebat, odată, care trăsătură a caracterului nostru ne limitează în toate aspectele vieţii noastre? Răspunsul m-a fascinat – RUȘINEA!

„Am pierdut orice pic de rușine și sunt fericită”: de ce nu trebuie să trăiești din milă cu un bărbat?

Într-adevăr, există atât de multe lucruri, pe care ne este frică să le facem doar pentru că ne e ruşine de societate. Această stranie, inexplicabilă ruşine faţă de oameni, care îşi trăiesc viaţa, grijile şi poverile lor personale şi care sunt absolut indiferenţi faţă de ale noastre, brusc se regăsesc în ipostaza lui Dumnezeu şi încep să ne judece stilul de a ne trăi propria viaţă. Oare nu e ridicol?

Plimbându-mă în parcul de lângă casă, am observat un bărbat jucându-se cu fiul său. Îi văd acolo de mai bine de 7 ani. Este evident că bărbatul are ceva probleme, dar totuși este, întotdeauna, îmbrăcaţi curat şi frumos.

Mi s-a spus că este întreţinut de fosta soţie a acestui bărbat şi că ea a aflat despre problemele lui abia după căsătorie. Soţul ei i-a ascuns acest lucru. Ea s-a conformat o perioadă cu asta, dar ulterior nu a mai putut rezista şi s-a căsătorit cu un alt bărbat, dar continuând să-şi întreţină soţul.

Această femeie este un model pentru fiecare din noi. Ea a putut depăşi ruşinea şi frica de a fi judecată de societatea şi a făcut o alegere corectă, pentru viaţa ei şi a familiei sale. Doar imaginaţi-vă cât de greu trebuie să fi fost!

Tocmai din aceste motive precum este ruşinea, trăim o viaţă suferindă, împovărată de obligaţii şi alegeri care nu ne aparţin şi ajungem a fi absolut nefericite. Daţi-vă seama de lucrurile pe care le faceţi şi asiguraţi-vă, în permanenţă, că trăiţi viaţa pe care v-o doriţi!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top