You are here
Home > Actualitate > Osho – Despre moralitatea AMORULUI – invataturi
loading...

Osho – Despre moralitatea AMORULUI – invataturi

Osho – Despre moralitatea AMORULUI?

Care este viitorul moralității sexului?
Moralitatea sexului nu are nici un viitor. De fapt, însăși combinația dintre sex și moralitate a otrăvit până acum moralitatea. Aceasta a devenit atât de orientată către sex încât și-a pierdut celelalte dimensiuni – care sunt infinit mai importante. Un gânditor moral nu ar trebui să fie foarte preocupat de sex.

Adevăratele sale preocupări ar trebuie să fie: adevărul, sinceritatea, autenticitatea, integritatea, ca să nu mai vorbim de conștiință, meditație, luciditate,compasiune și iubire. În trecut, moralitatea a devenit aproape sinonimă cu condamnarea sexului.

Ea acordat astfel sexualității o putere covărșitoare, excesivă. Dacă spui despre cineva că este imoral, toată lumea înțelege că este ceva în neregulă cu viața sexuală. Invers, dacă afirmi că este o persoană foarte morală, toți înțeleg că aceasta respectă întru totul regulile referitoare la viața sexuală impuse de societate.

Acest tip de moralitate nu poate avea un viitor. Putem spune că este pe moarte. De fapt, a și murit. Voi purtați în spate un cadavru.

Osho – Despre moralitatea AMORULUI – invataturi

Sexul nu ar trebui tratat cu atâta seriozitate. El este un joc, ceva amuzant: două persoane care se joacă cu energiile lor corpolare. Dacă sunt fericite, cei din jur nu ar trebui să își facă probleme. Nu fac rău nimănui – doar se bucură de energiile lor. Este ca un dans al celor două energii. Societatea nu ar trebui să fie preocupată de el. Ea nu ar trebui să intervină decât în cazul în care acest joc este practicat cu forța, în care cineva îl impune altcuiva prin violență. În caz contrar, jocul nu face rău nimănui.

În viitor va apărea o viziune complet diferită despre sex. Acesta va deveni mai amuzant, mai distractiv, mai prietenos, nu va mai fi tratat cu aceeași serioazitate ca în prezent. Până acum, a distrus atâtea vieți inutil, a creat o povară atât de mare! A generat gelozie, posesivitate, dominație, certuri, condamnări – absolut INUTIL!

Nu vă faceți probleme în legătură cu viitorul moralității sexului. Aceasta va dispărea complet. Viitorul nu va cunoaște decât o viziune diferită asupra sexului. Atunci când acesta nu va mai copleși cu atâta putere moralitatea, acesta din urma ca mai copleși cu atâta putere moralitatea, acesta din urmă va fi eliberată și se va putea ocupa de alte probleme, mult mai importante.

Adevărul, sinceritatea, cinstea, integritatea, serviciul, compasiunea, meitația – acestea ar trebui să fie grijile moralității, căci ele sunt singurele care vă pot transforma viața.
Sursa: Cartea despre sex, Osho – editura MIX

Lasă un răspuns

Top