You are here
Home > Actualitate > 7 motive pentru care este mai bine să fii singură decât într-o relaţie toxică
loading...

7 motive pentru care este mai bine să fii singură decât într-o relaţie toxică

Să vrei să fii într-o relație doar pentru că îţi e teamă de singurătate nu este un motiv suficient de bun. Nu trebuie să te temi de singurătate. Din contra, specialiștii spun că persoanele care nu sunt într-o relație sunt mai sănătoase. Nu crezi? Noi îți spunem care sunt beneficiile singurătății în detrimentul unei relații toxice.
Faci mai multe exerciții

Sigur ai citit cărți sau ai întâlnit persoane care ți-au spus că mariajul este soluția perfectă pentru orice. Ei bine, dacă vei arunca o privire mai atentă vei vedea că nu este chiar așa. Sunt și cupluri unde dragostea nu e subiectul principal, unde există certuri frecvente și reproșuri. Așa că nu te simți vinovată că nu ți-ai găsit încă jumătatea. Atât persoanele căsătorite cât și cele singure pot fi la fel de fericite. Însă specialiștii spun că persoanele singure sunt mai atente la felul cum arată și se duc mai des la sala de sport.

Ai mai multă grijă de tine
Dr. Jess spune că „atunci când compari datele de sănătate a femeilor căsătorite cu cele necăsătorite/ singure, rezultatele pot varia“. Într-un studiu realizat recent s-a demonstrat că femeile singure/ necăsătorite sunt mai sănătoase. În plus, într-o relație toxică stresul și oboseala sunt la ordinea zilei.
Ești mai sociabilă

„ Unii experți susțin că persoanele singure sunt mai capabile de a-și face prieteni noi, deoarece acestea pot căuta oportunități suplimentare de a socializa“, spune Dr. Jess.
Mănânci mai sănătos

„În timp ce există o mulțime de oameni de știință care susțin beneficiile de a fi într-o relație, pe de altă parte aceștia spun că relațiile toxice, deprimante, sunt dăunătoare atât pentru organismul nostrum, cât și pentru mintea noastră. Relațiile toxice pot duce la o mulţime de obiceiuri nesănătoase, inclusiv mâncatul excesiv. Unele persoane tind să mănânce mult atunci când sunt supărate sau nefericite“, spune Laurel House.

Prieteniile tale durează mai mult
Deși nu intenționăm să se întâmple asta, atunci când ne căsătorim, multe dintre prieteniile noastre se destramă. Deoarece prioritățile tale se schimbă. Iar într-o relație sau căsnicie toxică acest lucru este mult mai vizibil, întrucât partenerul nu-ți permite să socializezi cu nimeni și te obligă să fii doar cu el. Asta este un lucru bun, dar nu trebuie să uităm de prietenii noștri. De aceea, persoanele singure au mai mulți prieteni.

Ai mai puține datorii

În timp ce banii nu echivalează cu sănătatea sau fericirea, datoriile sunt cu siguranță stresante. Se pare că persoanele singure tind să aibă mai puține datorii.

Ești mai independentă

Atunci când ești pe cont propriu, devii mai puternică și mai sigură pe tine. Capacitatea de a te descurca singură și de a prospera este un atuu important de supraviețuire. Multe cupluri nu se pot bucura de acest sentiment, mai ales cele în care nu există încredere reciprocă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top