You are here
Home > Economic > Diverse > „Toate lucrurile din trecut trebuie, la un moment dat, să rămână în trecut!” 13 gânduri geniale
loading...

„Toate lucrurile din trecut trebuie, la un moment dat, să rămână în trecut!” 13 gânduri geniale

„Toate lucrurile din trecut trebuie, la un moment dat, să rămână în trecut!” 13 gânduri geniale ale psihologului Bert Hellinger

Bert Hellinger este autorul ”Aranjamentului sistem-familie”, sau un titlu mai cunoscut ”Aranjamente după Hellinger”. O personalitate remarcabilă prin inteligenţa şi profunzimea ei. Profesorul are deja 91 de ani, iar metodele lui psihologice sunt, fără vreo hiperbolizare, în perioada lor de înflorire.

Lucrarea terapeutului despre aranjamente constă în studiul lumii spirituale ale strămoșilor noştri, care au fost limitată din cauza anumitor factori sociali, istorici, etc. şi raportarea acestora la lumea sentimentală a omului contemporan. După ce te vei familiariza cu doar câteva citate ale terapeutului, cu siguranță, îți vei risipi unele îndoieli referitor la concepte general-umane și vei deveni un fan al acestei metode legendare.

1. Majoritatea oamenilor pot recupera rapid toate lucrurile, pe care le-au pierdut în viaţă. Dar ei preferă să-şi recunoască vina şi să se plângă pe ei înşişi. Aceste lucruri înlocuiesc acţiunea, nu o exercită. Ele fac ca acţiunea să fie imposibilă, iar omul să rămână slab.

2. Toate lucrurile din trecut trebuie, la un moment dat, să rămână în trecut!

3. Dacă în relaţiile de ”parteneriat” soţie – soţ, ambii soţi aşteaptă să primească unul de la celălalt, aceeaşi iubire pe care un copil aşteaptă să o primească de la părinţii lui, atunci lucrurile nu stau prea bine, aici. Drept rezultat ambii parteneri sunt nefericiţi, ei se dau bătuţi şi pleacă din relaţie, pentru că nu au putut rămâne atisfăcuţi de supraaşteptările pe care şi le-au făcut faţă de partener. Şi totuşi plecarea este o alegere corectă aici, pentru că tratarea partenerului, ca fiind protectorul şi ”părintele” tău, nu este corect faţă de el.

4. Sentimentul de vinovăţie este o sursă grandioasă a puterii umane, atâta timp cât omul o acceptă. Cel care îşi recunoaşte vina, în mod automat, se eliberează de ea.

5. Orice criză este foarte rapid depăşită, după ce trece de punctul său culminant.

6. Doar prin propriile acţiuni ale omului, el manifestă fermitatea hotărârii sale.

7. Acolo unde cel vinovat preferă să sufere, în loc să acţioneze, suma victimelor nevinovate şi a tiranilor vinovaţi se amplifică şi progresează.

8. Dacă omul se opreşte din calea lui şi nu vrea să se mişte în continuare, aici motivul nu este în cunoaştere. El pur şi simplu caută convingere, acolo unde este nevoie de masculinitate şi caută libertate, acolo unde corectitudinea nu-i mai permite să-şi facă alegerea.

9. Gelozia serveşte drept un motiv perfect pentru a da vina ta pe altcineva.

10. Să nu te axezi pe o problemă – înseamnă să-ţi continui calea vieţii alături de un alt om.

11. Când dăm cuiva ceva, fără a aştepta ceva în schimb, de parcă i-am spune „Mai bine simte-te tu vinovat, nu eu!”

12. Purtătorii viciului de mânie sunt inexplicabil de mândri, de ei înşişi şi de convingerile lor. Dar, agresivitatea lor şi toate acţiunile care reies din ea, se hrănesc cu energia oamenilor înconjurători şi din dreptul lor de a fi. Iată de ce purtătorii mâniei, agresivităţii şi a altor vicii violente vor rămâne, întotdeauna – slabi, iar acţiunile lor – năprasnice.

13. Este mai uşor să suferi, decât să rezolvi problema

Lasă un răspuns

Top