You are here
Home > Economic > Diverse > 11 secrete psihologice care te ajută să ai succes în relații
loading...

11 secrete psihologice care te ajută să ai succes în relații

Multe dintre lucrurile pe care le facem în viață depind de talentul noastru de a folosi abilități sociale, de a ne adapta la anumite circumstanțe și de a comunica eficient cu ceilalți. Îți prezentăm câteva secrete psihologice care te vor ajuta să navighezi mult mai ușor prin această țesătură de interacțiuni cu ceilalți:

1. Fă pauză după ce ai pus o întrebare pentru care vrei un răspuns elaborat.

Daca ai o conversație cu cineva, iar această persoană îți răspunde doar parțial la ceea ce spui, păstrează tăcerea și menține un contact vizual. Se va simți sub presiune și va vrea sa scăpe de stânjeneală, vorbind.

2. Privește picioarele oamenilor în timpul unei conversații, ca să îți dai seama daca sunt interesați cu adevărat.
Pentru că în mod conștient, oamenii vor sta cu vârfurile picioarelor îndreptate într-o altă direcție atunci când nu îi interesează persoana cu care stau de vorbă sau subiectul discuției, și cu vârfurile înspre persoana cu care discută, atunci când sunt interesați de aceasta.

3. Fii bucuros și entuziasmat atunci când întâlnești o persoană pe care ai vrea să o cunoști mai bine.
Pentru că următoarea dată când vă veți întâlni, îți va răspunde în aceeași manieră.

De ce? Pentru că emoțiile sunt contagioase într-o anume măsură. De exemplu, este cam greu să fii suparat atunci când ești înconjurat de oameni veseli. Oamenii au tendința de a răspunde deci, la impulsurile emoționale pe care le primesc de la ceilalți.

4. Când cineva s-a înfuriat pe tine, pastrează-ți calmul.

Oricât de greu ar fi, încearcă să îți păstrezi calmul atunci când cineva țipă la tine și te abuzează. Discrepanța dintre reacția lor și calmul tău îi va face într-adevăr să se înfurie și mai tare, dar acest lucru le va provoca și sentimentul de rușine mai tarziu.

5. Încălzește-ți palmele înainte de a da mâna cu cineva.

Fie că te afli într-o situație de afaceri sau romantică, este indicat sa îți încălzești mâinile inainte de a da mâna cu cineva care te interesează. Mâinile uscate si calde inspiră încredere; mâinile umede calde/sau reci inspiră nervozitate.

6. Când vorbești cu cineva, rostește numele acelei persoane.

Atunci când vorbești cu cineva, rostește-i numele. În acest fel îi sugerezi acestei persoane că este importantă și valoroasă pentru tine.

7. Cere mici favoruri.

Astfel, persoana față de care ai un interes, se va obișnui să creadă că te place.

8. Oglindește limbajul corporal al persoanei din fața ta.

Dar atenție, fă-o subtil în interacțiunile obișnuite! Este o modalitate de a clădi încredere și reciprocitate între două persoane. Aceasta este o tehnică folosită foarte mult și în exercițiile de dans contemporan, unde încrederea în partenerul de dans este foarte importantă pentru a realiza anumite mișcări.

9. Mestecă gumă în momentele stresante.

Îți păcălești în acest fel creierul să creadă că te afli de fapt într-un moment confortabil. Obiceiul de a lua masa este asociat de către creier cu un moment liniștit.

10. În mulțime, fixează spațiile dintre oameni.

Când te afli într-o mulțime, fixează spațiile dintre oameni pentru că în felul acesta ei se vor da de-o parte și te vor lăsa să treci mai ușor.

11. Spune-le oamenilor ceea ce ei vor să auda.

La modul inconștient, ceea ce valorizează cel mai tare oamenii este propria imagine. Dă-ți seama cam în ce fel le place oamenilor din proximitatea ta să fie percepuți de catre ceilalți și întărește-le imaginea de sine, în avantajul tău.

Lasă un răspuns

Top