You are here
Home > Actualitate > Statul Islamic a revendicat atacul din Marsilia. Atacatorul fusese eliberat din închisoare cu o zi înainte
loading...

Statul Islamic a revendicat atacul din Marsilia. Atacatorul fusese eliberat din închisoare cu o zi înainte

Statul Islamic a revendicat atacul cu cuțitul comis, ieri, în Marsilia, soldat cu moartea a două femei. Autorul atacului, care a fost ucis de polițiști, fusese eliberat din închisoare cu o zi înainte, relatează AP.

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul din Marsilia, într-un comunicat difuzat de agenția sa, Amaq. Autorul atacului a fost numit un „soldat”, care a răspuns îndemnurilor lansate de ISIS privind comiterea unor atentate în țări care fac parte din coaliţia care luptă împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak, se arată în comunicat.

Statul Islamic a revendicat atacul din Marsilia. Atacatorul fusese eliberat din închisoare cu o zi înainte

În acest timp, ancheta în cazul atacului care a fost comis în gara Saint-Charles continuă. Două femei au fost înjunghiate mortal de un bărbat, înainte ca acesta să fie împușcat mortal de autorități.

Acesta fusese eliberat din închisoare cu doar o zi înainte de atac, după ce fusese găsit vinovat de furt. De altfel, autoritățile franceze, care l-au identificat după amprente, au descoperit că acesta a folosit mai multe identități și că fusese reținut de mai multe ori, după ce a furat din magazine. El nu se afla pe lista cu persoane suspectate de legături extremiste. Telefonul său este cercetat acum de ofițerii francezi, care încearcă să afle cum a fost radicalizat suspectul.

Franţa a fost vizată în ultimii doi ani de o serie de atacuri şi atentate revendicate de Statul Islamic. Cel mai grav rămâne cel care a zguduit Parisul în noiembrie 2015, când peste 130 de oameni au fost uciși.

One thought on “Statul Islamic a revendicat atacul din Marsilia. Atacatorul fusese eliberat din închisoare cu o zi înainte

Lasă un răspuns

Top