You are here
Home > Actualitate > Anuntul UE pentru totii Romani din Marea Britanie, Parlamentul European deplânge lipsa ‘progreselor suficiente’
loading...

Anuntul UE pentru totii Romani din Marea Britanie, Parlamentul European deplânge lipsa ‘progreselor suficiente’

Parlamentul European deplânge lipsa ‘progreselor suficiente’ în negocierile privind Brexit-ul

Liderii din Uniunea Europeană ar trebui să amâne pentru a doua partea a lunii octombrie luarea unei decizii privind trecerea la următoarea fază în negocierile privind Brexit-ul, deoarece „nu au fost înregistrate încă progrese suficiente” în cele trei dosare prioritare, conform unei rezoluții adoptate marți de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, relatează DPA și AFP.

Anuntul UE pentru totii Romani din Marea Britanie, Parlamentul European deplânge lipsa ‘progreselor suficiente’

În această rezoluție adoptată cu o majoritate covârșitoare de voturi și susținută de principalele grupuri politice, eurodeputații cer Consiliului European, care reprezintă statele membre ale UE, „să decidă amânarea evaluării lor pentru a stabili dacă progresele înregistrate sunt suficiente”, pentru următorul lor summit de la 19 și 20 octombrie de la Bruxelles.

Rezoluția a fost susținută de 557 de europarlamentari. 92 de voturi au fost împotrivă, iar 29 de eurodeputați s-au abținut.

Ea a fost semnată de ‘referentul’ Parlamentului European privind Brexit-ul, Guy Verhofstadt, liderul liberalilor, și de colegii președinți ai PPE (dreapta, majoritar), S&D (socialiști), GUE/NGL (extrema stângă) și Verzilor.

Conform textului, Parlamentul „este de părere că al patrulea ciclu al negocierilor (de la 25 la 28 septembrie) nu a permis încă să se facă progrese suficiente privind drepturile cetățenilor, Irlanda de Nord și rezolvarea angajamentelor financiare ale Regatului Unit”.

Bruxellesul estimează suma pe care ar trebui să o plătească Marea Britanie la 60-100 de miliarde de euro.

Deși nu are caracter obligatoriu, votul reflectă poziția actuală a Parlamentului European, care va trebui să își dea aprobarea pentru orice acord final între blocul comunitar și Marea Britanie.

Citeste si: Arme, muniție și explozibil găsite de poliție în locuința atacatorului din Las Vegas

Lasă un răspuns

Top