You are here
Home > EXTERN > Diaspora > Atentat cu bombă dejucat în Paris. Cinci persoane au fost arestate
loading...

Atentat cu bombă dejucat în Paris. Cinci persoane au fost arestate

Autoritățile franceze au dejucat un atentat cu bombă într-un cartier exclusivist din Paris. Cinci persoane au fost arestate, iar un dispozitiv exploziv a fost deactivat, relatează AFP. Unul dintre suspecți se afla pe lista persoanelor suspectate de radicalizare.

O persoană din arondismentul al XVI-lea din Paris a alertat autoritățile în legătură cu activități suspecte. Ulterior, poliția a descoperit o bombă artizanală în holul unei clădiri, care avea mai multe butelii de gaz, precum și un telefon, care ar fi putut fi folosit pentru a declanșa dispozitivul.

ncidentul a avut loc sâmbătă, în același weekend în care un bărbat a înjunghiat mortal două femei într-o gară din Marsilia, înainte să fie împușcat mortal. Acest atac a fost revendicat de Statul Islamic, însă despre cel din Paris, autoritățile nu au oferit foarte multe detalii. Dispozitivul a fost dezamorsat de autorități.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, a afirmat că unul dintre cei cinci suspecți se afla pe lista persoanelor suspectate de radicalizare. „Între persoanele arestate, una avea o fişă (de tip) FSPRT (Fişier de semnalare în vederea prevenţiei radicalizării cu caracter terorist), adică radicalizare”, a declarat ministrul pentru Franceinfo.

Reținerea celor cinci suspecți a fost prelungită marți, după cum au decis procurorii francezi.

„Asta arată că amenințarea teroristă din Franța este foarte ridicată”, a mai spus ministrul, care a militat pentru o nouă lege în domeniul luptei împotriva terorismului. De altfel, Parlamentul francez urmează să adopte astăzi o nouă lege în acest sens, care a fost criticată de experți ONU pentru că ar acorda prea multă putere poliției franceze.

Lasă un răspuns

Top