You are here
Home > Economic > Diverse > Curtea Constituţională, așteptată să se pronunțe cu privire la presupusa vizită a Codruței Kovesi acasă la Gabriel Oprea
loading...

Curtea Constituţională, așteptată să se pronunțe cu privire la presupusa vizită a Codruței Kovesi acasă la Gabriel Oprea

CCR este aşteptată să se pronunţe marţi în legătură cu sesizările lui Dragnea şi Tăriceanu prin care cer ca şefa DNA să fie obligată să răspundă dacă a fost acasă la Oprea.

Curtea Constituţională așteptată să se pronunțe cu privire la presupusa vizită a Codruței Kovesi acasă la Gabriel Oprea

CCR este aşteptată să se pronunţe marţi în legătură cu sesizările lui Dragnea şi Tăriceanu prin care cer ca şefa DNA să fie obligată să răspundă dacă a fost acasă la Oprea.

Dragnea şi Tăriceanu au sesizat CCR, după ce procurorul general al DNA, Laura Codruța Kovesi a refuzat să vină în fața comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Președinții celor două Camere cer judecătorilor constituționali să constate un posibil conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Ministerul Public.

De asemenea, Dragnea și Tăriceanu cer și ca Parchetul General să transmită o copie a dosarului către comisia parlamentară de anchetă privind scrutinul din urmă cu opt ani.

CCR a avut pe ordinea de zi a şedinţei din 26 septembrie dezbaterea acestor sesizări, însă a amânat luarea unei decizii.

”Conflictul este determinat de refuzul procurorului şef al DNA de a se prezenta în faţa comisiei de anchetă a Parlamentului, de refuzul procurorului general de a lua măsuri împotriva procurorului şef al DNA cu privire la încălcarea prevederilor legale şi refuzul procurorului general de a înainta comisiei de anchetă copie de pe dosarul de urmărire penală nr. 213/P/2017”, se arată în sesizările lui Dragnea şi Tăriceanu.

Cei doi susţin că refuzul procurorului General şi al procurorului şef al DNA ”se referă la activitatea organului reprezentativ suprem al poporului român” şi pune în imposibilitate Parlamentul de a adopta o hotărâre.

Lasă un răspuns

Top