You are here
Home > Actualitate > Las Vegas 520 RANITI / 59 MORTI| Un bărbat a povestit cum s-a adăpostit de ploaia de gloanțe.
loading...

Las Vegas 520 RANITI / 59 MORTI| Un bărbat a povestit cum s-a adăpostit de ploaia de gloanțe.

Masacru în Las Vegas | Un bărbat a povestit cum s-a adăpostit de ploaia de gloanțe. „O să-mi amintesc mereu de polițistul care a fugit spre locul de unde se trăgea”

Aproximativ 22.000 de oameni se aflau la festivalul de muzică din Las Vegas în momentul în care Stephen Paddock a deschis focul asupra mulțimii. Cel puțin 59 de oameni au murit și peste 520 au fost răniți în cel mai sângeros atac din istoria Statelor Unite. Oamenii care au reușit să scape cu viață au povestit cum au reușit să se adăpostească.

Bryan Hopkins se afla în Las Vegas la festivalul de muzică Route 91. El a povestit că a văzut cum oamenii aflați în apropiere de el au căzut la pământ după ce au fost împușcați, dar și momentele de haos care au urmat.

„Tipul din fața noastră, la aproximativ trei metri, a căzut, iar tipul din dreapta, la aproape un metru, a căzut și el. Am luat două fete care se aflau în fața mea de mână și, în loc să fugim spre mulțime, am mers în partea dreaptă”, a povestit bărbatul.

El a spus că în acest timp auzea focurile de armă, dar și țipetele disperate ale oamenilor.

„Am dat de un perete și am văzut multă gheață într-o remorcă. Am deschis ușile și am început să ajutăm oamenii să se adăpostească în această remorcă. Era de fapt un frigider. Cred că erau aproximativ 23-30 de oameni acolo”, a mai spus el.

Bryan s-a temut că nici acolo nu va fi în siguranță. „Le-am spus oamenilor din spatele meu că trebuie să plecăm, că dacă sunt oameni înarmați, o să ne găsească”, a mai povestit el.

Bărbatul a așteptat ca focurile de armă să se oprească, iar apoi el și ceilalți oameni au ieșit din remorcă și s-au cățărat spre un perete. „Lucrul pe care o să mi-l amintesc mereu este acest ofițer de poliție care ne-a arătat în ce direcție să mergem și apoi a fugit spre locul de unde se trăgea”, a mai spus bărbatul.

Atacatorul a fost identificat drept Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani. Acesta a deschis focul dintr-o cameră aflată la etajul 32 în hotelul Mandalay Bay. La scurt timp, o echipă SWAT a intrat peste el în cameră, însă acesta a fost găsit mort. El avea în cameră zece arme automate, iar la locuința sa autoritățile au descoperit un adevărat arsenal. Motivul atacului rămâne în continuare neclar, însă apar povești despre faptele eroice ale celor care și-au pierdut viața. În acest moment, bilanțul atacului se ridică la cel puțin 59 de morți și peste 520 de răniți. Printre aceștia se numără și un român, care a fost operat de medici.

Lasă un răspuns

Top