You are here
Home > Actualitate > Mineri dați dispăruți la mina Lupeni după ce o galerie s-a prăbușit, dormiti domnilor, ca murim
loading...

Mineri dați dispăruți la mina Lupeni după ce o galerie s-a prăbușit, dormiti domnilor, ca murim

Evenimente în curs de derulare, echipe de salvare în focul acțiunii
trei mineri au fost prinşi de un mal de pământ care s-a prăbușit la mina Lupeni, Hunedoara, şi sunt daţi dispăruţi, anunță România TV. Ar fi fost vorba de o surpare masivă de teren la minele din judeţul Hunedoara.

Ministrul Energiei a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că a fost constituită o echipă, care a început căutările, dar nu se cunoaște încă starea celor trei mineri.

UPDATE Ministrul Energiei va pleca la Lupeni cât de repede posibil (reprezentanți minister)

Ministrul Energiei, Toma Petcu, se va deplasa cât de repede posibil la Mina Lupeni, în acest scop solicitând un elicopter, au declarat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanții ministerului.

Joi după-amiază a avut loc o surpare într-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, trei mineri fiind dați dispăruți în subteran.

„În jurul orei 14:00, am fost informat de conducerea Complexului Energetic Hunedoara de acest incident, în sensul că, din informațiile inițiale, se părea că au fost 14 mineri, dar echipa a fost formată din 11, nu din 14. Dintre cei 11, trei mineri au fost prinși în zona în care s-a prăbușit. Am înțeles că acolo erau lucrări de eliberare a unor zone în care se săpase în mină și erau unii stâlpi de susținere, care urmau să fie demontați. În timpul demontării s-a produs această surpare. În urma surpării, opt dintre cei 11 au ieșit la suprafață. Trei colegi de-ai lor au rămas blocați în zona respectivă. Primul lucru pe care l-am făcut de la momentul în care am aflat această informație a fost că s-a constitui echipa de intervenție și s-a luat decizia să se intre foarte repede pentru căutarea și salvarea acestor mineri din subteran. Așteptăm. Situația este în progres. Au început căutările. Așteptăm mai multe informații de la colegii noștri care au intrat în mină. Domnul secretar de stat Vișan (Doru Vișan — n. r.), care coordonează domeniul, s-a deplasat deja în zona respectivă, iar eu urmează să plec către Lupeni, pentru a gestiona situația de la fața locului”, a spus Petcu, subliniind că „nu avem niciun fel de confirmare sau de infirmare că minerii n-ar mai fi în viață”.

În Valea Jiului mai există în prezent patru mine deschise, respectiv Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan, care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara, alături de termocentralele Mintia și Paroșeni.

Mina Lupeni a fost inclusă anul trecut pe lista exploatărilor miniere ce vor fi închise, fiind considerată neviabilă, alături de mina Lonea.

În luna mai a acestui an, secretarul de stat din Ministerul Energiei Doru Vișan a declarat, pentru AGERPRES, că extracția de cărbune în minele Lupeni și Lonea va continua până în 2018, urmând ca lucrările efective de închidere să se finalizeze până în 2027, acestea fiind termenele maxime impuse de Comisia Europeană pentru aceste tipuri de activități.

ORA 15.21 Premierul l-a trimis pe ministrul Energiei la Mina Lupeni, unde 3 mineri sunt dați dispăruți în subteran

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Energiei, Toma Petcu, să se deplaseze la Mina Lupeni, unde trei mineri sunt dați dispăruți în subteran, în urma unei surpări care a avut loc joi după-amiază, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Trei mineri sunt dați dispăruți în subteran în urma unei surpări într-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, la fața locului fiind deplasate mai multe echipaje de salvatori.

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat, pentru AGERPRES, că la nivel județean a fost activată Grupa operativă de suport tehnic și că salvatorii mineri intervin la fața locului.

Lasă un răspuns

Top