You are here
Home > Actualitate > VREMEA: Cod Portocaliu 11 judete, La munte, lapoviță și ninsoare
loading...

VREMEA: Cod Portocaliu 11 judete, La munte, lapoviță și ninsoare

Cod portocaliu de ploi și vânt în București și alte 11 județe. La munte, lapoviță și ninsoare

Cod portocaliu de ploi și vânt în București și alte 11 județe. ANM a emis o avertizare de vreme rea valabilă până pe 8 octombrie la ora 15.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ploi și vânt în București și alte 11 județe, valabilă până duminică.

Conform ANM, în intervalul 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00 va fi în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei.

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h. În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

Cod portocaliu de ploi și vânt în București

În ceea ce privește Bucureștiul, ANM precizează că cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi vizate de ploi importante cantitativ și vânt intens în intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00.

Astfel, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

În intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00 și zona Carpaților Meridionali și de Curbură va fi vizată de ninsori consistente și viscol pe creste, și aici fiind în vigoare un cod portocaliu. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă și, mai ales pe creste, va fi viscol.

Lasă un răspuns

Top