You are here
Home > Actualitate > Mii de femei israeliene și palestiniene au mărșăluit prin deșert pentru pace
loading...

Mii de femei israeliene și palestiniene au mărșăluit prin deșert pentru pace

Mii de femei israeliene și palestiniene au mărșăluit prin deșert pentru pace

Circa 5.000 de femei israeliene și palestiniene au mărșăluit prin deșert duminică și au ajuns până la malurile Iordanului într-un demers în favoarea păcii, informează Reuters, noteaza agerpres.ro

Femeile, dintre care multe erau îmbrăcate în alb, au coborât dealurile aride până la râu, unde au ridicat un „cort al păcii” în numele roabei egiptene Hagar și al stăpânei sale Sara, mamele biblice ale lui Ismael și Isaac, frați vitregi. Evreii sunt descendenți ai lui Isaac, fiul lui Avraam. Arabii sunt descendenți ai lui Ismael, și el fiul lui Avraam.

„Suntem femei de dreapta, de stânga, evreice și arăboaice, din orașe și de la periferie și am hotărât că vom pune capăt următorului război”, a declarat Marilyn Smadja, una dintre fondatoarele grupului organizator, Women Wage Peace (Femeile fac pacea).

Organizația a fost înființată după războiul de 50 de zile din Gaza, din 2014, când peste 2.100 de palestinieni, în majoritate civili, au fost uciși, potrivit Reuters, care relatează că numărul morților în rândul israelienilor a fost de 67 de militari și șase civili.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top