You are here
Home > NEWS > Romania > Fenomenul tinut sub tacere peste 20 de ani de catre armata romana, CONFIRMAT
loading...

Fenomenul tinut sub tacere peste 20 de ani de catre armata romana, CONFIRMAT

Doru Dragoi a lucrat in punctul de comanda radar de pe aerodromul Buzau si a fost martor al unui fenomen tinut sub tacere peste 20 de ani de catre armata.

Citeste si: Brexit: Arunca de la unii la altii „mingea” politicieni nostri de carton

Incidentul in care peste zece tinte neidentificate si-au facut de cap in spatiul aerian al Buzaului s-a produs in aceeasi noapte in care trei elicoptere au fost vanate de un OZN. Atunci, noua militari de la Baza Aeriana Boboc, aflati la bordul a trei elicoptere, au trait in 1992 o experienta demna de filmele SF. Ei au fost urmariti de un OZN pret de cateva zeci de secunde.

Autoritatile au cerut atunci discretie maxima iar primul care a rupt tacerea a fost comandorul in rezerva Marcel Smoleanu, vicepresedinte A.R.P.I.A., filiala Buzau. Incidentul in care un OZN a interceptat trei elicoptere aflate in zbor de noapte este confirmat si de alti martori. “In acea noapte de pomina eram de serviciu la punctul de comanda al aerodromului din Buzau. La tub (ecran radar n.r.) era un capitan care cand a vazut pe ecran ca tinta se apropie foarte mult a venit si m-a chemat de urgenta. Acest obiect aparea diferit fata de elicopterele noatre, ca fiind mult mai mare. Dupa ce am vazut ca acel OZN era cat pe-aci sa se loveasca de elicopterele noastre, am informat conducatorul de zbor cu propunerea sa aducem aeronavele la sol. Initial, acesta a refuzat dar dupa ce a vorbit cu pilotii elicopterelor si s-a convins ca ceva e in neregula a fost de accord sa le aducem la aterizare”, povesteste fostul ofiter Doru Dragoi, sef de tura in acea noapte la punctul de comanda.

Fenomenul care le-a dat batai de cap atat pilotilor cat si responsabililor de zbor s-a manifestat si dupa aterizarea elicopterelor. In loc de o singura tinta neidentificata, pe radar au aparut mai multe, moment in care cei care erau de serviciu la radar au ramas consternati. “Dupa ce i-am adus pe ai nostri la aterizare, cei de la radiolocatie ma suna iar si imi spun sa fiu atent din nou la ecran. Cand m-am uitat pe radar am vazut o multime de tinte, peste zece la numar. Acestea aveau evolutii ciudate in zona Maracineni-Sapoca. Mergeau de parca erau elicoptere, in sir pana la Sapoca, apoi faceau un viraj de 180 de grade dupa care dispareau de parca intrau in pamant”, mai spune ofiterul in rezerva Doru Dragoi.

Pentru ca surpriza sa fie maxima, un alt telefon venit de la radiolocatie ii cere ofiterului Doru Dragoi sa iasa afara sa vada minunea cu ochii lui. “Cand am iesit afara din punctul de comanda am vazut pe cerul senin printre stele aceste obiecte luminoase care travaersau de la este la vest cu o viteza uimitoare. Stiam de la informarea de zbor ca niciun obiect terestru nu se afla in zbor la acea ora. Avioane straine nu aveau cum sa fie pentru ca suntem in centrul tarii si ar fi fost detectate la granita. Atunci mi-am dat seama ca ne confruntam cu un fenomen OZN la scara mare”, a mai spus fostul ofiter Doru Dragoi, pentru adevarul.ro.

Fenomenul tinut sub tacere peste 20 de ani de catre armata romana, CONFIRMAT

Lasă un răspuns

Top