You are here
Home > Actualitate > Cum au dispărut martorii care ar fi trebuit să „înfunde“ clanul Corduneanu
loading...

Cum au dispărut martorii care ar fi trebuit să „înfunde“ clanul Corduneanu

Judecătorii ieşeni nu reuşesc să audieze mai mulţi martori care au fost, în trecut, apropiaţi ai clanului Corduneanu, deoarece aceştia nu sunt de găsit.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

La Curtea de Apel Iaşi se judecă în apel dosarul privind reţeaua de hoţi a clanului interlop, inculpaţi fiind doi membri ai grupării care ar fi condus găştile de hoţi de buzunare din 34 de ţări, Marian Tiugă şi Petronel Corduneanu. Pentru a aduna informaţii despre reţeaua Cordunenilor, magistraţii au chemat la bară în ultimele luni mai mulţi martori, dar şi un fost hoţ, considerat parte vătămată.

Niciunul n-a vrut să vină la proces, aşa că judecătorii au fost nevoiţi să amâne procedura judiciară. La ultimul termen, care a avut loc la finele săptămânii trecute, unul dintre martorii care nu s-a prezentat în instanţă a primit o amendă de 2.000 de lei, în timp ce pe numele celorlalţi trei s-au emis mandate de aducere. Marian Tiugă şi Petronel Corduneanu au fost condamnaţi în primă instanţă la 18, respectiv 14 ani de închisoare cu executare.

Dosarul lor a fost trimis în judecată în august 2013, la trei ani după ce principalii membri ai clanului au fost deferiţi justiţiei. Cu toate acestea, dosarul disjuns a fost soluţionat înaintea cauzei ample ce îi vizează pe interlopi. În rechizitoriu se detaliază modul în care, din 2002 şi până în 2009, a acţionat gruparea de hoţi condusă de fraţii Corduneanu. Principalii exponenţi ai clanului nu sunt judecaţi în dosarul de la Iaşi deoarece au fost inculpaţi pentru fapte similare într-un dosar ce se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Cluj şi în care, în primă instanţă, fraţii Corduneanu au primit până la 8 ani de închisoare.

Detalii din rechizitoriu

Reiese din rechizitoriul acestui caz, obţinut de reporterii “Adevărul”, că reţeaua de hoţi a fost în perioada de glorie a clanului una dintre principalele surse de venit. Sumele obţinute peste hotare de infractorii mărunţi dar mulţi ai interlopilor ieşeni sunt colosale, potrivit procurorilor. “Limitându-ne strict la documentele din dosarul de urmărire penală rezultă că din România către finanţarea activităţii a ieşit suma de 70.284 de euro iar beneficiile au fost în cuantum de 1.650.000 de euro. Cu privire la amplitudinea acestei activităţi se observă că ea presupune fluctuaţia celor implicaţi pe un areal ce cuprinde aproximativ 34 de ţări”, se arată în rechizitoriu.

La stabilirea acestei sume au fost folosite doar documentele financiare obţinute de procurori, suma reală obţinută de fraţii Corduneanu de la hoţii din străinătate putând fi mult mai mare. Pentru a demonstra sumele trimise ţară, procurorii ieşeni au apelat la ajutorul FBI. Instituţia americană a furnizat DIICOT Iaşi o listă cu tranzacţiile efectuate de membrii reţelei prin sistemul de transfer Western Union. S-a constatat astfel că cei mai mulţi bani au fost trimişi în România pe numele Petronelei Corduneanu, care figurează în evidenţele sistemului amintit cu 400.000 de euro primiţi.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Lasă un răspuns

Top