You are here
Home > Actualitate > Donald Trump a dat un decret care este impotriva Obamacare
loading...

Donald Trump a dat un decret care este impotriva Obamacare

Președintele Trump a emis un decret împotriva Obamacare, Donald Trump a dat un decret care este impotriva Obamacare

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

„Am auzit atâta vreme despre dezastrul Obamacare”, a declarat Trump la ceremonia de semnare de la Casa Albă la care au participat mai mulți congresmeni și oficialități din sistemul de sănătate. El a promis că va face în continuare presiuni asupra Congresului SUA în vederea adoptării unei legislații alternative. „Începem acest proces și îl începem într-un mod foarte pozitiv”, a spus președintele.

Citeste si: România blochează negocierile pe Brexit. Reacția președintelui VIDEO

Decretul lui Trump ordonă departamentelor muncii, trezoreriei și sănătății să ia măsuri pentru extinderea accesului la planuri de asigurare medicală pe termen scurt și pentru a facilita asocierea firmelor mici din state diferite în vederea achiziționării de asigurări de grup.

Reuters menționează și noua posibilitate de a contracta asigurări care nu acoperă îngrijiri medicale vitale, cum ar fi cele pentru gravide și nou-născuți, pentru medicamentele eliberate pe rețetă, pentru afecțiuni psihiatrice și tratamentul dependenței de droguri.

Ordinul urmărește și extinderea perioadei maxime de trei luni a planurilor de asigurare pe termen scurt, mai ieftine, dar cu acoperire limitată. Liderii republicani din Senat au renunțat luna trecută la votarea unei legi de abrogare a Obamacare, după ce s-au convins că nu vor reuși să strângă destule voturi.

Trump a afirmat că este convins că anul viitor va exista suficient sprijin pentru o nouă încercare. Asigurările de sănătate sunt de mult timp o problemă importantă în Statele Unite, din punctul de vedere al numărului mare de persoane neasigurate.

Programul Obamacare, adoptat în 2010, este considerat cea mai mare realizare a președintelui Obama și a oferit posibilități suplimentare de asigurare pentru 20 de milioane de oameni. Pe fondul unor neajunsuri ale sistemului, Donald Trump a promis însă, în campania sa electorală de anul trecut, abrogarea și revizuirea programului. „Costul Obamacare a fost atât de revoltător, încât distruge absolut totul”, a reafirmat el joi, cu ocazia semnării ordinului care constituie primul pas concret în direcția respectivă.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat joi un ordin executiv privind asigurările de sănătate, după mai multe încercări nereușite ale Partidului Republican de a abroga în Congres programul Obamacare, instituit de predecesorul său Barack Obama, informează DPA.

Lasă un răspuns

Top