You are here
Home > Actualitate > Ro-ALERT sa activat? Mai multi raniti in ROMANIA a explodat instalația de stingere a unui MALL
loading...

Ro-ALERT sa activat? Mai multi raniti in ROMANIA a explodat instalația de stingere a unui MALL

Harghita:75 de persoane – autoevacuate după ce a explodat instalația de stingere a unui mall din Gheorgheni; trei răniți

Trei persoane au fost rănite după ce vineri după-amiaza a explodat sistemul de stingere a incendiilor cu pulberi a unui mall din Gheorgheni, 75 de persoane, între care 15 copii, fiind nevoite să se autoevacueze, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciobotariu.

Aceasta a precizat că în urma exploziei sistemului de stingere a incendiilor din centrul comercial, trei persoane care au inhalat praf au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital.

Potrivit sursei citate, părinții unora din cei 15 copii care se aflau în interior i-au transportat la spital pentru investigații.

‘S-a produs o explozie la sistemul de stingere cu pulberi amplasat în tavanul mall-ului Slager din Gheorgheni, 75 de persoane s-au autoevacuat, dintre care 15 minori. La fața locului au avut nevoie de îngrijiri medicale trei persoane care au inhalat praf de la sistemul de stingere, însă au refuzat transportul la spital. Mai mulți părinți și-au adus copiii la spital să se asigure că nu au probleme, dar e posibil să mai meargă cu mașinile personale și alte persoane care au fost în interior’, a spus Alina Ciobotariu.

Potrivit sursei citate, sistemul de stingere a incendiului nu era deocamdată funcțional și nu se știe care este cauza exploziei.

La fața locului au intervenit patru echipaje ale ISU Harghita, respectiv două autospeciale de lucru cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD, precum și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean.

Patronul centrului comercial, Papp Ferenc, a declarat pentru AGERPRES că vineri a avut loc predarea sistemului de stingere a incendiilor, iar după o oră s-a produs explozia, fără să fie urmată de un incendiu.

Firma care a efectuat montarea instalației este din Gheorgheni, are atestat pentru astfel de lucrări și în prezent efectuează verificări privind cauzele care au dus la producerea exploziei.

Lasă un răspuns

Top