You are here
Home > NEWS > Articole > Dosar DIICOT pentru conducerea CFR Marfă. Prejudiciu de peste șase milioane de euro
loading...

Dosar DIICOT pentru conducerea CFR Marfă. Prejudiciu de peste șase milioane de euro

Prejudiciul de 6.313.748,52 euro ar proveni din subevaluarea a 2.450 de vagoane care erau destinate casării.
Procurorii DIICOT Timișoara vor face miercuri percheziții în mai multe județe, fiind suspectate de delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals 40 de persoane care se constituiseră într-un grup infracțional organizat. Factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport sunt suspectate de delapidare.

CITESTE SI: Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

Perchezițiile vor avea loc în: București, Teleorman, Călărași, Dâmbovița, Prahova, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad.

Procurorii DIICOT susțin că în anul 2016, s-a constituit la nivelul CFR-Marfă „un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societătii de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul SC

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

REMAT SA Călărași a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate”.

Procurorii DIICOT susțin că s-au ofertat la Bursa de Mărfuri București un număr de 2.450 de vagoane pe roți facute dintr-un oțel special, la preț de fier vechi, cu toate că, conform standardelor în vigoare, deșeurile metalice provenite din casarea materialului rulant se încadrau în categoria „deșeu fier vechi greu” și „deșeu fier vechi special”, categorii de deșeuri cu un preț net superior față de cel la care au fost evaluate.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

Lasă un răspuns

Top