You are here
Home > Actualitate > Dupa ce au macelarit tot ce au prins, Jihadiștii sirieni și străini din cadrul SI vor fi evacuați
loading...

Dupa ce au macelarit tot ce au prins, Jihadiștii sirieni și străini din cadrul SI vor fi evacuați

Raqqa: Jihadiștii sirieni și străini din cadrul SI vor fi evacuați (responsabil local) Au facur ravagii tot ce au prins atentate si decapitari si acum ii evacueaza liberi!

Citeste si: Ambasadorul Marii Britanii, la marșul de condamnare a violenței împotriva femeilor: Este o lecție civică foarte importantă

Jihadiști, sirieni și străini, sunt vizați de acordul de evacuare încheiat pentru Raqqa, potrivit unui responsabil local, în timp ce gruparea Stat Islamic (SI) este pe punctul de a pierde ultimele redute în acest oraș din nordul Siriei, relatează AFP.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

Coaliția internațională sub comanda Statelor Unite, care îi sprijină pe combatanții antijihadiști angajați în lupte, anunțase mai devreme plecarea „unui convoi” din Raqqa după un acord de evacuare, fără să se refere la soarta jihadiștilor sirieni și dând asigurări că luptătorii străini vor fi excluși din acord.

Un înalt responsabil din cadrul Consiliului civil din Raqqa, Omar Allouche, a declarat însă pentru AFP că „luptătorii străini fac parte din acord”.

Consiliul civil din Raqqa este o administrație locală instalată în funcție de combatanții antijihadiști kurzi și arabi ai Forțelor Democrate Siriene (FDS) implicați în luptele din zonă.

Citeste si: Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

El a avut ca misiune să poarte negocieri cu lideri ai triburilor locale care au dus la încheierea acordului de evacuare.

„Comunicatul coaliției spune un lucru, dar realitatea este alta”, a afirmat Omar Allouche.

El a mai trimis AFP un comunicat redactat de lideri ai triburilor locale în care se menționează că FDS și-a dat acordul pentru „plecarea combatanților sirieni”.

Potrivit acestuia, până la 500 de jihadiști, sirieni și străini, s-ar mai afla la Raqqa. „Ei țin 400 de ostatici, femei și copii, în spitalul” din oraș, unde s-au refugiat.

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

Lasă un răspuns

Top