You are here
Home > Actualitate > Statele Unite au fost acuzate de Iran de răspândirea „iranofobiei” și de vânzarea de arme unor „teroriști periculoși”
loading...

Statele Unite au fost acuzate de Iran de răspândirea „iranofobiei” și de vânzarea de arme unor „teroriști periculoși”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Bahram Qassemi, la o zi după ce Statele Unite au încheiat un acord privind livrarea de armament către Arabia Saudită, a declarat:”Incă o dată, prin afirmațiile sale repetitive și neîntemeiate despre Iran, președintele american(…) a încercat să încurajeze țările din regiune să cumpere mai multe arme prin răspândirea iranofobiei”.

Citeste si: Președintele iranian Rouhani amenință cu retragerea din acordul nuclear

Qassemi a mai spus că Statele Unite și aliații săi „ar trebui să știe că Iranul este o țară democratică, stabilă și puternică” care promovează „pacea, buna vecinătate și crearea unei lumi opuse violenței și extremismului” dar că Washingtonul „a revigorat teroriștii din regiune prin politicile sale ostile” și că „ar trebui să oprească vânzarea de arme către teroriști periculoși”.

Teheranul și Riadul s-au angajat recent

într-un război al cuvintelor acuzându-se reciproc că subminează securitatea în Orientul Mijlociu și că sponsorizează organizațiile fundamentaliste in dorința de a obține dominația în regiune.

Președintele american, Donald Trump, în timpul vizitei sale de luni în Israel și-a dublat criticile asupra Teheranului și a insistat asupra faptului că Iranul „nu ar trebui să aibă niciodată dreptul să dețină o armă nucleară, niciodată!” deoarece sprijină teroriștii.

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

Lasă un răspuns

Top