You are here
Home > Actualitate > Miliardele de la Dezvoltare, distribuite de şeful PSD Olt, Paul Stănescu: Sunt mândru de prietenia cu Dragnea
loading...

Miliardele de la Dezvoltare, distribuite de şeful PSD Olt, Paul Stănescu: Sunt mândru de prietenia cu Dragnea

Paul Stănescu, baronul de Olt pus șef peste zecile de miliarde de la Ministerul Dezvoltării

Senatorul PSD Paul Stănescu, propus vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, vineri, că este mândru de prietenia cu liderul social-democrat Liviu Dragnea.

Ministerul Dezvoltării Regionale și zecile de miliarde de lei care pleacă de la centru spre primarii și șefii de CJ-uri din teritoriu vor ajunge, se pare, sub conducerea lui Paul Stănescu, liderul PSD Olt și unul dintre cei mai influenți baroni din PSD.

Paul Stănescu – portret. Miliardele de la Dezvoltare vor fi distribuite de şeful PSD Olt, Paul Stănescu, unul dintre cei mai influenţi lideri locali ai social-democraţilor.

Paul Stănescu este propus de PSD pentru șefia Ministerului Dezvoltării Regionale și pentru postul de vicepremier. Împotriva nominalizării acestuia, în Comitetul Executiv al PSD a fost înregistrat un singur vot contra, cel al lui Nicolae Bănicioiu.

O dovadă a influenței pe care o are fostul președinte al CJ Olt (2008-2016) în PSD este și faptul că, la ultimele alegeri parlamentare, din decembrie 2016, Stănescu a avut locuri eligibile atât pentru el, cât și pentru fratele său. Paul Stănescu a deschis lista de candidați a PSD pentru Senat, iar fratele său, Alexandru Stănescu, a primit locul trei pe lista PSD de candidați pentru Camera Deputaților. Tatăl acestora, Constantin Stănescu, a fost primar al comunei Vișina timp de trei mandate (a predat ștafeta unui apropiat la alegerile locale din 2016).

Fost preşedinte de consiliu judeţean pentru două mandate, de anul trecut e senator. Agronom de profesie, a fost directorul fabricii de conserve Caracal, înainte de revoluţie.

De numele său se leagă un scandal recent, după ce soţia lui, profesoară de şcoală generală, pensionară, a fost angajată consilier în Ministerul Educaţiei Naţionale.

“Nu pot să neg că sunt prieten cu președintele Dragnea. Ne cunoaștem de foarte mulți ani de zile. Cu cine sunt prieten, spun lucrul ăsta, deci, dacă vreți, chiar sunt mândru de prietenia cu Liviu Dragnea”, a precizat Stănescu.

El a spus că este în relații “foarte bune” cu premierul Mihai Tudose.

“Foarte bune. E colegul meu, foarte bune. Toți colegii mei îmi sunt prieteni, dar cu domnul Dragnea, insist să spun, ne cunoaștem cred că dinainte de ’90”, a adăugat Stănescu.

Întrebat despre dosarul penal in rem care vizează Consiliul Județean Olt, Paul Stănescu, care a fost opt ani președinte al acestui for, a spus: ”În viața mea nu am fost chemat de o instituție a statului, nu am dat cu subsemnatul, cum spun unii colegi ai mei. Nu știu despre ce vorbiți”

După ce procurorii DNA au anunțat că au început urmărirea penală împotriva lui Sevil Shhaideh și că vor să facă același lucru, cu avizul Camerei Deputaților, și cu Rovana Plumb, a declarat că le va ruga pe cele două colege să nu-și prezinte demisia. „Eu le voi cere să nu-şi dea demisia. Am spus de la început. Pentru că e o făcătură. Le voi ruga pe cele două doamne, colegele mele, să nu-şi dea demisia. Am stat şi eu de vorbă cu oameni care se pricep, cu specialişti, şi e o făcătură. (…) E o aberaţie. Este o făcătură marca Portocală, Zdreanţă, cine vreţi. O făcătură. Ar trebui să fim toţi numai în puşcărie, toţi preşedinţii de consilii judeţene numai în puşcărie, toţi miniştrii în puşcărie, prim-ministrul în puşcărie pentru că discutăm de chestiuni de oportunitate. Ori nimeni din lumea asta, nu există aşa ceva, să te aresteze la oportunitate. Cei aleşi decid oportunitatea”, declara Stănescu.

Poziția acestuia se poate explica prin faptul că, de-a lungul timpului, baronul de Olt a avut propriile probleme cu procurorii. După ce inspectorii Curții de Conturi au semnalat că CJ Olt a finanțat, cu încălcarea legii, o echipă de fotbal locală, DNA Craiova a deschis un dosar pentru abuz în serviciu. Se decide, după un timp, neînceperea urmăririi penale, dar DNA – Secţia centrală cere şi obţine, în septembrie 2015, de la Tribunalul Olt, redeschiderea dosarului. Stănescu ar fi fost, potrivit unor surse, cercetat pentru abuz în serviciu, iar fostul său adjunct, Marius Oprescu, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

A propus, în primăvară, excluderea din PSD a ex-premierului Victor Ponta, în contextul în care fostul șef al PSD avea păreri tot mai critice la adresa actualei conduceri a partidului. Ulterior, când Ponta s-a raliat lui Sorin Grindeanu, s-a produs excluderea din partid.

În Biroul Permanent al Senatului, Paul Stănescu este chestor, funcţia acestuia urmând să fie preluată de Adrian Ţuţuianu.

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Senatului, Stănescu deţine, împreună cu soţia, cinci terenuri agricole şi intravilane, o casă în comuna Vişina şi un apartament în Craiova. Are 24.000 de lei în conturi. Soţia lui Paul Stănescu este pensionară şi, mai recent, a fost angajată consilier în Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sursa Digi24.ro & stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Top